Lite allmänt bara

Igår hoppade jag och Princess, dock sög underlaget på utebanan så jag vågade inte hoppa högre än 70 cm. Det var väldigt djupt och väldigt tungt. Hon skötte sig bra och hoppade rätt bra. Det känns bra inför tävlingen på söndag. Bilder kommer upp snart

Jag startar 80 cm och 90 cm. Mellan klasserna är det finalen i div 3. Så hö och Kraft följer med dit bort. Denna gång åker vi inte alls långt. Bara till 4h, det är kanske 2-3 km. Skönt!

Jag har tävlat där en gång förut. Bra tävlingsplats. Det enda man kan lägga otroligt lite kritik på är att parkeringen för transporter är en bit bort. Men det är bara för att jag tycker att det är jobbigt att gå! ;)

Om det är samma som sist så är framridningen är i en hage brevid tävlingsbanan som är paddock och framhoppning är i 20x40 ridhus.

Allt ligger nära varandra så det är inga jobbiga transportsträckor som tar tid.

Idag ska hon ridas ut en sväng i skogen och imorgon ska jag rida en kortis i ridhuset. Måste ha energin kvar i henne på söndag. Dagen efter tävlingen är det hoppträning men jag tänker bara hoppa lite lågt för att få ut slaggprodukter. Hon ska smörjas med arnika dagen innan och dagen efter tävlingen.


Schletet ekipage

Både jag och Princess var rätt schletna (trötta för er icke värmlänningar) idag. Jag gick runt och gäspade och ponnyn stog och sov på gången när jag gjorde iordning henne. Vi tog bara en kort runda i skogen idag med främst skritt men även lite trav där underlaget tillät det. Det är att lite jobbigt att tävla ;)


hoppetävlingen

Hopptävlingen idag med Princess var super! Lite korsgalopp här och där men hon skötte sig jättefint! Ställde upp för mig när jag la henne konstigt och sånt. 
L:D 80 cm clearround
Jag var superdupernervös inför denna klass eftersom jag ville att det skulle gå bra. Hon skötte sig på framridningen och på framhoppningen. Det var ekipage ivägen och som inte visade respekt. Dock blev hon bara lite småsur här och där så det var ingen fara. 
På banan, jag fick gå in medans de byggde om så vi fick lång tid att titta på alla hindrena och smälta allt. Detta passade henne perfekt! Dock så var det inte så farliga hinder så hon hoppade klockrent på alla hinder i denna klass. Fick några travinslag och korsgalopp någon gång men det flöt ändå på ganska bra. Längst ner på banan ville hon sticka så då fick jag skrika NEJ på henne båda gångerna. Det hörs dock inte på filmen. 
felfri runda
L:C 90 cm A:0/A:0 två faser Debut
Eftersom det gick så bra i första klassen så efteranmälde jag mig på. Hon fick ladda upp med hösilage och kraft i transporten. Så hon hade energi till andra klassen också. 
När vi skrittade fram så stannade hon hela tiden, jag och Clara förstog inte varför. Det visade sig senare att hon var kissenödig. 
Jag red inte fram så länge utan sparade energin, hoppade två språng på lilla, ett på räcket och ett på oxern. Bra språng!
På banan kändes hon bra, jag fick åter igen rida medan dom byggde om eftersom jag efteranmälde mig så det var åter igen lång tid att titta på hinder, tur det eftersom de hade satt upp ett nytt titthinder som Princess behövde kika på. Vi placerade ut Clara lite strategiskt så hon kunde smacka lite om hon tvekade. Jag skrek på henne att smacka båda gångerna vi skulle hoppa det. "SMACKA!!" "OKEEJ! SMACK SMACK". Även här lite korsgalopp samt att underlaget släppte lite för henne några gånger men inget jättestort. Vi fick ändå ett ganska bra flyt i banan. 
0+0 fel första eller andra utanför placering (två st placerade)
Kan förövrigt säga att Princess var både snyggast och mest välvårdad på hela tävlingsplatsen. Fullt med tufsiga ponnysar som knappt var tvättade..
 
Bilderna som Rebecka tog, så fort jag får bilderna av Clara så kommer dom ut.
Clara när du ser detta så skynda dig att skicka bilderna!!
Filmer från båda klasser kommer även ut! 
 
 
 

RSS 2.0