Matt i musklerna

De som läser min blogg för hästeriet kan bortse från detta inlägg då det är om innebandy.
Jag har varit i innebandyhallarna hela dagarna på uttagningar för distriktslaget, på förmiddagen hade vi teknik och spelade småmatcher och på eftermiddagen spelade vi på fullstor plan.
Jag fick många tips för att förbättra mitt målvaktsspel och vi fick övningar för att träna upp vår kondition och styrka.
Det är en samling i vår också och jag hoppas verkligen att jag kommer med!


Princess idag

Idag gick det jättebra med princess! Hon lyssnade jättebra men blev lite kocko mot slutet. Kastade upp huvudet och försökte sticka..
Imorgon har rebecka princess och på torsdag ska jag rida ut med det nya bettet.
Ponnin ska nu gå på grov 90 för hon har börjat falla ur lite. Vi får ju dock först se hur hon blir med piggheten.
Jag tror att princess trivdes bra när det var stång så jag har börjat fundera på att köpa ett enkelt rakt bett. Jag måste ju också köpa en Aachen nosgrimma då den vi använde idag var lånad.


Idag har vi testat

Aachen nosgrimma och kimblewick bett. Det funkade ganska bra men ordentlig utvärdering av bettet kommer när jag ridit på det ett par gånger. På torsdag ska jag rida ut på det. Det är meningen att jag ska ha det att rida ut på då hon nonchalerar mig helt och sticker.


snyggprincess!

Trots sina hyss mot mig är hon ju en jättebra nybörjarhäst! ;)

Jaccline

I och med min bloggpaus skrev jag ju inte om Jaccline. 
Jaccline är ett arabsto på 22 bast som jag red i två månader. Hon är en av de snällaste hästar jag suttit på, en riktig klippa. Snäll att rida ut på, väldigt snäll att rida i ridhuset. Dock lite springig då hon inte riktigt orkade. Gudasnäll i all hantering!
Jaccline reds på pessoabett då det var det hennes ägare ville att hon skulle gå på. Jag gillade dock inte känslan man fick på det och hade velat testa att rida henne på vanligt tränsbett. 
Hon var väldigt mjuk när hon väl hade kommit igång, gamla tanten. 
Idag bor Jaccline i skåne för att spendera sina sista dagar.

lite olika bett :)

Jag vill skriva om lite olika bett här på min blogg och i o med detta inlägg ska jag försöka komma tillbaka! :)

Ju tunnare ett bett är desto skarpare blir det, ett tjockare bett blir mildare. Man får ju dock även ha i bakhuvudet att en häst inte kan ha hur mycket bett i munnen som helst. Tjocka bett ger även mer slitage på tänderna.

I slutändan är det ryttarens hand som avgör hur skarpt ett bett är. Man ska från början lära sig att hålla balansen själv och ha en mjuk och följsam hand.

Ett bett som är felaktigt kan göra stor skada, inte enbart i hästens mun utan även på nacke och rygg.

Även om man har ett bra anpassat och passande bett så betyder det inte att hästen inte kan få bettrelaterade skador. Man kan för att undvika detta variera mellan olika typ av bett och nosgrimmor. 

Tvådelat bett kan skapa obehag för hästen då när det viker sig slår upp i gommen. Eftersom de två delarna på bette är olika långa kan det vara bra att vända på bettet, inte uppochner utan byta vilken ring som sitter i ett visst sidostycke. Hästar som inte gillar att få tryck på tungan trivs oftast bättre med tvådelat bett.

 

Tredelat bett har fler brytpunkter än det tvådelade och är med det mildare. Är det tredelade bettet väl anpassat i hästens mun så är det i princip lika bra som ett rakt bett ur skadessynpunkt. Ett tredelat bett ligger an mot tungan bättre än på ett tvådelat

 

Rakt bett är mildast då trycket fördelas över hela bettet. Men eftersom tygeltagen går genom hela bettet kan vissa ryttare uppleva sina hästar som stumma på detta bettet.

 

Bridongbett är ett smalt tränsbett som används ihop med en kandarstång. Bettet är mycket smalare än ett vanligt tränsbett då det ska få plats två bett i munnen när man rider på kandar. Bridongbett finns både som tvådelat och tredelat och med fasta och rörliga ringar.

 

D-ringsbett nyper inte hästen i mungiporna det hindrar även bettet från att röra sig allt för mycket i sidled.även detta bett finns i både två- och tredelat.

 

Eggbett/muffbett har ovala bettringar som inte snurrar. Det gör så att bettet inte nyper hästen i mungiporna. De finns i både två- och tredelat. Bettringarna gör att bettet inte rör sig lika mycket i hästens mun som ett med rörliga ringar vilket är bra då risken för slitage på täderna minskar, dock så kan man uppleva att hästen blir lite stum precis som på rakt bett.

 

Fullcheekbett har så kallade parerstänger på sidorna som hindrar bettet från att glida i sidled. Man kan använda detta bett istället för bettskivor och det används ofta på hästar som är svårstyrda eller så pass starka att bettringarna åker in i munnen. Även detta bett finns i två- och tredelat.

 

Jag återkommer med flera bett senare.

Veterinärer rekommenderar ofta att man rider på ett rakt bett med fasta ringar som är relativt kort eftersom det är mest skonsamt för munnen. Bettet ligger då an på en stor yta och bettringarna gör att det inte rör sig så mycket i munnen, längden påverkar också att det inte far runt så mycket. 

Princess rids just nu på ett tredelat eggbett och vi har köpt ett kimblewick att rida ut på och har ett hackamore på g.


Roligaste ever!!

Jag går fram till Emma och Kristina och sätter ena handen under huvudet och andra över och säger:
- om man håller såhär och sen vrider så bryter man nacken av sig själv (jag drev med dom)
båda säger:
- MEN JOHANNA VARFÖR VISAR DU OSS SÅNT DÄR!!!
Och sen säger Kristina:
- Emma jag skulle dö om du bröt nacken av dig själv!
Emma säger:
- Jag med! .... Eller vänta... Fan...

Emma är lite lätt blåst och gör vardagen mycket roligare med sina kommentarer!
Gå in på deras blogg!! http://hakunaamatata.devote.se
Snyggingarna themself!


Bläh

Jag har haft bloggpaus på ett tag och det kommer att fortsätta då jag är på rådåligt humör av lite olika anledningar. Har ingen lust att blogga när jag är på dåligt humör för då blir det så dålig stämning. Det är bättre att avstå från att blogga då enligt mig.
Men prinsessan sköter sig bra och för mig har hon bråkat lite i början av passen som princip liksom men gett sig ganska snabbt.
Ryckte hennes man lite..


Blir så glad av att läsa detta!

Djur kan också vara jämlika med människor :D
(Gick inte att kopiera så jag tog screenshot)


dagens ridpass

dagens ridpass på Princess var en stor förbättring mot hur hon har varit de senaste två veckorna, hon stannde ett par gånger men inte alls lika många som hon gjorde i lördags. Då stog hon och bråkade konstant i 40 minuter. Jag hade hoppsadeln idag för att jag kände för att ha den idag. Men det var ingen skillnad på min ridning. Jag jobbade med öppnor och skänkelvikningar. Om hon bara slutar att bråka helt så är hon en sjukt fin ponny som an gå långt! Imorgon går hon träning för Antonia med Rebecka och på Torsdag ska Emma rida. Det blir lite vä många dressyrpass med det var alldelles för mörkt för att rida ut när jag kom till stallet tyvärr men på fredag eller lördag rids hon ut på och den andra longeras hon. På söndag får rebecka göra vad hon vill med prinsessan.
 

Husar

Sista sommaren med Baldi så red jag en jättehäst paralellt. Jag hoppade alltså direkt ner från lilla Baldi på 125 cm upp på Husar på ca 180 cm. En jättesnäll häst som man känner sig trygg på oavsett vad. Husar är tidigare stockholmsbo och stog i hovstallet och var en del av lumpens musik grej. Han kom alltså till Värmland ooch hade aldrig varit ute i en skog vad jag vet.
Han var dock lite för tung för mig då och jag orkade inte riktigt hålla ihop honom i dressyren tyvärr.
Kan lägga till att hans ägare berättade att han pappa har gått os i hoppning. Dock har inte han någon hopptalang alls, han kan helt enkelt inte hoppa ;)
Lägg märke till den "lilla" linslusen som är med på alla bilder ;)
Vem säger att gamla gubbar inte kan busa ;)

Mockning

Princess var alldelles förskräckt över att jag tog henne bort från boxen för att mocka, här mutar jag henne för att se söt ut ;)

Jag var väldigt ledsen för att alla gråa bra grepar var upptagna så att jag fick ta en gammal ;)

Såhär såg boxen ut före jag mockade

Nöjd ponny tllbaka i boxen ;) (ignorera de leriga benen, jag spolade dem när jag var klar med stallsysslorna)


Dagens ridpass

Idag var det tänkt att jag skulle rida privatlektion för Malin men hon kunde tyvärr inte så att jag bestämde mig för att rida med på tävingsgruppens träning. Vi jobbade både på rakt spår och böjt spår i alla gångarter. En perfekt svårighetsgrad för det läget Princess är i nu.
Jag fick massa tips på hur jag skulle göra när hon stannar och backar, jag är helt enkelt väldigt nöjd med dagens träning!
Nu till något annat, på torsdag ska Emma rida på princess igen och på fredag rider jag troligtvis ut, hoppas att hinna rida ut imorgon innan det blir allt för mörkt. Får passa på nu när älgjakten är över ;)

Måttligt trött ponny

Hade en måttligt trött ponny efter dagens dressyrpass, ca 10 gäspningar fick jag se ;)


Fire

Samtidigt som jag var medryttare på Baldi så var min syster medryttare på en annan ponny som heter Fire. Han är en före detta ridskolehäst som Antonia äger. Jag red honom en dag i veckan under en perriod som hon var i skolan och läste till ridlärare. Han är en sjukt lat liten sak som kan de mesta sätten att komma undan på. 
Vid ett tillfälle har han kastat av Antonia när hon skrittade på långa tyglar bara för att han visste att han skulle få jobba. 
Jag kommer ihåg ett tillfälle när jag red barbacka på honom, han bockade och sparkade och höll på men jag satt kvar för att han var så tjock att det bara var att lägga skänklarna runt magen på honom så satt man där vad han än gjorde. 
 
 

Update jaccline

Hon var okej enligt vet. och hennes ägare bestämde att hon skulle flytta till skåne och ha sina sista år där. Kan dock inte säga min personliga åsikt om hur hon mår då jag inte sett henne på 2,5 månader. 

Idag red Emma på Princess

Som det står i rubriken så red Emma på Princess idag. Detta för att vi har haft väldiga problem med att hon stannar och backar så fort det inte passar. Det såg väldigt bra ut och Emma ska rida henne fler gånger för att få detta problem löst. Vi fick massa tips om hur vi ska rida för att förhindra detta och hon sa även att Princess är en fin ponny när hon lyssnar. Hon har ju tyvärr ett väldigt hett humör och är väldigt stoig så hon har ju sina åsikter om allt. 
Imorgon ska jag förhoppningsvis träna för Malin om hon kan få ihop det med tider och på onsdag ska hon gå för antingen Antonia eller Malin fast med Rebecka på ryggen. 

Baldi Special

Det började med att jag la ut en annons om att jag ville bli medryttare på en ponny i augusti 2009 på en sida som tyvärr inte finns kvar. Fick svar mindre än ett dygn senare och vi åkte och provade honom. 
Jag gillade honom och det bestämde att jag skulle rida honom tre dagar i veckan när skolan började men fick komma när jag ville under sommarlovet.
Jag red honom mycket och lärde känna honomväldigt bra under tiden. Eftersom han har pålagringar på höger framkä så fick han inte hoppa men vi red dressyr och tuffade runt ute i skogen. 
I Januari 2010 tror jag det var så blev han halt, han hade låsningar i ryggen och länden och det var en hästkiropraktor ute ett par gånger. Jag fick anvisningar att jag skulle tömköra för att bygga upp hans muskler på nytt och efter det rida barbacka. Sagt och gjort, jag tömkörde för att bygga upp hans muskler i flera månader och jag fick faktiskt mycket beröm över mitt jobb. 
Jag red honom resten av året men som alla vet så växer man ju ur småponnys. Jag visste att sommaren 2011 skullebli våran sista sommar tillsammans och i september sålde hon som hade Baldi sin gård så att han var tvungen att flytta. 
Jag skulle kunna skriva i evigheter om denna ponny men då skulle ingen orka läsa inlägget så jag drog ner lite (LÄS: Mycket) på det så att inlägget skulle bli kortare men jag kan säga att Baldi är den bästa i hela världen och han är så sjukt snäll fast med glimten i ögat såklart! ;) 
Jag saknar våran tid tillsammans och om jag skulle få välja att Baldi skulle växa till en d-ponny och bli 10 år yngre så skulle jag lätt ta den chansen! 


bleh

Har slut på bloggideér så jag tänkte göra som Linn på dressyrmupparna och skriva om alla ponnysar och hästar jag har ridit längre perioder+bilder på dem :D 
börjar med Baldi imorgon

Visste ni att..?

Röda rosetter betyder att hästen sparkar. Det betyder att man ska vara försiktigt både när man går förbi hästen och när man rider förbi hästen, man ska inte vara för många runt hästen och inte vara bakom den i allmänhet. Detta är den vanligaste rosetten och antagligen den som är lättast att förså, då rött i många sammanhang är en varningsfärg. Dock så betyder det inte att man inte måste ta ansvar bara för att man har röd rosett, du har precis lika mycket ansvar som alla andra att hålla koll på andra ekipage

En grön rosett finns också, och det betyder helt enkelt att hästen "är grön" - nybörjare och ovan. Det kanske är hästens första tävling. Den kanske uppför sig dåligt, skyggar, är en unghäst. Ser du en häst med grön rosett så ta det lugnt runt den och gå inte för nära den. Rid inte för nära den på framridningen och håll ett öga på den ifall den sätter av i en serie bocksprång eller annat. 

En blå rosett betyder att det är en hingst. Hingstar kan vara de snällaste hästarna på hela tävlingen, men rider någon förbi alldeles för nära med ett brunstigt sto till exempel, så kan det ibland gå illa. Den blå
 rosetten förvarnar om att det är en hingst, man behöver inte vara för nära den och man ska respektera att inte rida för nära ekipaget om man har ett sto.

Vita rosetter var vanligt i England, och det betyder att hästen är till salu. Det kan vara svårt att få ut reklam om hästen på en tävling, så många satte vita rosetter för att visa upp att hästen är till salu och intresserade kan kontaka ekipaget.

Hade du koll på detta? Om inte har du det nu ;)

Princess

Princess har blivit 100 gånger värre med sin stanna och backa grej, så nu ska Emma från Dressyrsnack.se rida imorgon så ser vi om hon gör samma sak för henne också och sen ska vi komma igång så att hon går för tränare minst 2 ggr i veckan. Vi måste lösa detta problem så snart som möjligt! 
Jag kommer troligtvis att träna för min gamla ridlärare som jag ridit för i ca 5 år då hon vet alla mina svaga punkter och kan hjälpa mig med dom. Dels också för att enda dagen som passade för mig var måndagar och då jobbar inte Antonia (hon som hjälpte oss med hästköp) tyvärr. Dock kommer Rebecka förmodligen rida för henne på Onsdagar. Vi kommer att lägga hoppningen lite åt sidan för hon måste ju svara fram för skänkeln utan att stanna och backa innan man gr sig på hinder.

Ridsportfördomar del 2

Clara sa att det var bra det jag skrev om ridsportsördomar så jag gör ett till :)
Åter igen tänk på att detta bara är fördomar alltså inte min personliga åsikt om ämnet ;)
 
Dressyrryttaren:
Är hopprädd
använder Pikeur och inget annat
Samlar på schabrak och pannband
Rider helst inte ut
Får panik om hästen är bockar
äger inte en hoppsadel
 
Hoppryttaren:
Kan inte rida med långa läder
Rider aldrig ett rent dressyrpass
Flängrider gärna
Kingsland är det viktigaste i deras liv
Är slarvig i stallet
Rider på skarpa bett till vardags
 
Ponnypappan:
Kör, bär och betalar
Säger att ponnyn på banan är den finaste i tron om att det är deras
Vet inte hur man sadlar
Förstår inte varför allt är så dyrt
Hänger i cafeterian på tävling
Sitter kvar i bilen så länge som det går
 
Ponnyungen på dressyrbanan:
Börjar gråta om ponnyn inte vill kröka på nacken
Kan inte bedöma om ritten var bra innan de får se %
Skyller på domaren om % blir låg 
Ingen placering = sur på ponnyn hela veckan efter
Har ett schabrak med ponnyns namn inbroderat som tävlingsschabrak

Princess

Detta inlägg skulle publiceras igår men appen funkar inte så bra :/

Tog en promenad med princess idag då hon har lite träningsvärk i ryggmusklerna. Hon kommer att krypa ur sitt skinn imorgon om hon inte får springa lite ;)
Hon var ganska speedad och flög i luften ett par gånger för att komma hem snabbare, det hade ju dock motsatt effekt ;)
Här kommer ett par charmiga och mindre charmiga bilder :)
Hennes fläck på mulen har blivit väldigt ljus på sistone, i somras var den grisjosa! ;D


Lite ridsportsfördomar

Lite fördomar om ridsporten, tänk på att jag inte tycker såhär utan det är bara massa fördomar jag har hört om dessa kategorier :)
 
Ponnymammor:
Står på framriningen och skriker hur sitt barn ska göra.
Kollar snett på alla ryttare som rider bättre än hennes barn.
Skäller på funktionärer och andra ekipage.
Har mundiaré
Går banan åt ungen.
Gör iordning och skrittar fram hästen.
 
Ponnyungar på hopptävling:
Rider som de stulit hästen
Ska alltid ha senaste utrustningen även om de endast rider på låg nivå.
Allt ska vara i samma färg, att det är olika nyanser är orelevant.
Sitter och chillar medans mamma gör allt.
Rider på bett som kan klassas som mordvapen
 
Ridskoleryttaren:
Kan inte rida hästen i form
Vill alltid vara den bästa hästskötaren
Rider någon annan ens sköthäst bättre är det hat mot den personen
Jofa hjälm och gummi/plastridstövlar
Sköthästen gillar just mig bäst är en normal fras.
 
Nh människor:
Tycker att ridning är djurplågeri
Deras sätt är det enda rätta alternativet
Använder sig jämt av hästgodis
Letar gärna fel och påpekar dem flitigt
 
 

Snart stallet!

Ska snart åka ut till stallet, dessvärre har min cykel mycket lägligt fått punka så jag gick till skolan idag (jobbigt!). Jag kan alltså inte ta mig ut till stallet utan bil då det är 3 km med cykel och det tar alldeles för lång tid att gå. Så just nu väntar jag på att mamma ska komma hem från jobbet.
Princess ska ta det lugnt idag, vi joggar nog inne i ridhuset då jag verkligen inte vågar mig ut i skogen när det är älgjakt. Vill ju inte att ponnyn ska bli skjuten av en jägare ;).


vart är mitt träns och schabrak? :/

Jag har beställt både ett träns och ett schabrak från en lokal ridsportsbutik för ungefär en månad sen och de har fortfarande inte kommit. De skulle ringa när sakerna kom men jag har inte fått något telefonsamtal än.
Det var ett globusträns och ett hvpoloschabrak. Om det nu visar sig tt sakerna kommit så blir jag ledsen då jag fick löftet att de skulle ringa när de kom. De ringde när min hjälm kom trots att den var slut på centrallagret så min hjälm fick åka från holland och posten krånglade. Jag hade sagt att jg skule hitta en annan hjälm men då kom hjälmen dagen efter och jag kunde hämta den :)
 

idag red Clara påvärldens bästa prinsessa!

Idag red alltså Clara på världens bästa prinsessa och jag stog alltså på marken och fotade och hjälpte. Vi satte på martingalen för att Princess är som hon är och passar gärna på att test nya ryttarens förmågor att sitta kvar har jag märkt. Hon var lite bråkig till och från men summan av kardemumman är jag himla nöjd med hur prinsessan skötte sig. Hon bockade inte, hoppade inte och hon stack inte. Jag satt upp och tog fighten i vänstergaloppen då hon surade till ordentligt för Clara där. Med i skötte hon sig liiiite bättre men problemet löste sig i alla fall.
Här har Clara själv skrivit vad hon tyckte :)
Princess var ganska svår i början men efter ett tag kom jag på hur jag skulle göra. Höger galoppen var mycket bättre  än vänster för där sprang hon inte med huvet jätte högt och samlade fart.. I vänstern var det bara kaos och hon krånglade jätte mycket!
När jag travade av så hoppade hon upp, stuttsade, sprang as fort med huvet rakt upp..
Jag är väldigt nöjd med tanke på att det är andra gången jag satt på henne.
 
Detta är i stort sett alla bilder jag tog, man lär sig med tiden att ta i bra ögonblick, tog inga bilder medans hon bråkade. Jag tog dock bort alla suddiga bilder :)
Ibland önskar jag att jag kunde få lika fina bilder som jag själv tar ;)

Lite skillnad va?

Jag tycker att princess har kommit upp i formen och hon har fått nya muskler.
Bilden med t-shirt är från augusti och den med västen från oktober. Det första passet var klassat som bra och det andra var helt ok. Vi har alltså höjt vår lägstanivå.
Jag tycker att hon har blivit rundare över rumpan och fått mer halsmuskler.
Däremot har min sits försämrats 100 gånger. Måste jobba med den!


Ridpasset idag

Detta inlägg skulle publiceras igår men det ville inte fungera
Idag var det som jag sagt ett par gånger intervallträning som stod på schemat, tog hoppsadeln så att jag skulle kunna stå upp i stigbyglarna ordentligt.
Red ju såklart fram först och då var hon ganska fin, lite stel men ändå rätt fin. Tänkte på samma sätt som igår i början, lång och låg och överdriven ställning för att stretcha ut och göra henne lösgjord. Detta gjordes såklart med mjuk hand och jag tvingade henne inte att ställa sig mer än hon ville.
På själva intervallträningen gjorde jag inte allt för hårt. Körde fyra rundor, två i varje varv med galoppera en låt vila en låt. Första gången ska man ju ta det lugnt och se hur mycket hästen orkar.
Sen en annan sak som är viktig att tänka på när man intervalltränar är att hästen ska vara i balans hela tiden. Annars kan du lika gärna låta den springa i hagen.


Mot stallet!

Nu ska jag dra mig till stallet på cykeln för första gången på ett tag, på schemat står intervallträning och jag skriver mer ingående hur dett gått när jag kommer hem :)
edit: ändrade planer! har ju innebandyträning så att den tar jag först

Princess igår

Igår var Princess väääldigt fin men hon var även väldigt bråkig. Det var ju jetejobbigt!
Jag började med att skritta ganska länge, jag gick över i trav och stretchade henne i låg form. hon fick en kort vilopaus och sen tog jag upp henne i formen i först skritt, hon var sjukt fin men som jag sagt bråkig. Vid ett tillfälle hoppade hon över ett osynligt hinder för att slippa jobba. Mongohäst!
fortsatte joba med öppnor/slutor och skänkelvikningar. det var kanske inte så uppskattat men jag är en hemsk människa. ;) Även i de så jobbade hon på förvånansvärt bra.
Jag gick över i galopp med tanken, nu kommer det skita sig, men icke sa Nicke hon jobbade på helt sjukt bra förutom när det blev snäppet fr jobbigt för henne. Jag är stolt över min lilla flicka och hoppas att hon fortsätter att gå såhär bra!
En bild från tävlingen, man måste älska mitt uttryck! Prinsessan är himla söt dock ;)

Besöksrekord så att det bara sjunger om det!

Har än så länge haft 89 unika besökare idag och det tackar jag så mycket för och jag hoppas att alla som tiitat in vill gå in här på min blogg igen! ;)
Har alltså i princip dubblat besöksrekordet och det är jag sjukt glad över!
Tack och åter igen tack till alla som valde att trcka på länken! :D

Mot stallet

Jag ska först äta och sen ska jag till stallet, ska rida dressyr idag och vi får se vart det blir. Jag tror att jag rider i tältet samtidigt som ankiträningarna. Jag kanske inte blir så populär om jag gör det men det är tillåtet. Imorgon ska princess intervalltränas, ändrade planerna då Clara inte vågar rida annars (fegis!).

Länkad

Såg att jag blivit länkad på ztreliin.se ! kul kul! hoppas att många nya läsare hittar hit nu. :)

Igår och idagigår

Igår var jag på hästkunskap cup, vi åkte klockan 7.30 och kom hem vid fyra så därför skrev jag inte ett enda inlägg igår. 
Idag ska jag nog busa i ridhuset med princess. Rejsa runt och bara hålla henne glad. Detta sker i ridhuset då ridvägarna är helt kaputt på sörmon och då sliter det mindre att vara i ridhuset. Älgjakten har ju även börjat så då går det att rida ca 100 m sen vågar man sig inte längre. 
skriver mer om hur det gick när jag kommer hem :)

Ännu en tävling

Jag Är med och tävlar om en väldigt fin Shockehöhle vinterjacka på Johannas blogg

Tryck på bilden eller HÄR för att komma till inlägget och om du hellre vill köpa jackan kan du gå in på Cheval's webbshop


biilder!!!

Hej! Här kommer alla bilder som Kristina har fotat. Det var första gången hon fotade hästar så hon gjorde ett bra jobb då det är svårt att få riktigt bra bilder! Jag gjorde grundinställningarna väldigt snabbt då jag ogillar att sitta med kameran på hästryggen allt för länge.
Charmpelle ;)
avslutar med denna bilden på min ögonsten (och Kristina ;)) Ridhusspegeln är lite gropig så bilden blir lite skev.
Puss och Kram!

Jag är med och tävlar

Var helst inte det du så att jag har större chans att vinna ;) haha!
http://ztreliin.se/2012/october/bloggtavling.html


Idag

Idag skulle jag och pappa åka och köpa glass åt mig, som tur är ligger maxi väldigt nära expert så vi var in där och fick med lite smått och gott hem. Bland annat ett objektiv från Tamron till min kamera för en fjärdedel av priset :D
Har förresten lite bilder som min kära kompis tog på mig och princess i söndags. Lägger upp dem när jag kommer hem från stallet.


Tjaaa!

Kommer ni ihåg mig ?!
Jag har inte haft ork att blogga på typ en vecka men det är chill antar jag?
Jag är rätt så förkyld och har varit hemma från skolan tis, ons och idag. Imorgon måste jag dock gå för jag har prov -.-
Ikväll har jag dock princess men jag har fått förvarningen att hon bockar mycket för att hon har energi som jag vet inte vad. Jaja jag får väl se om jag sitter kvar eller inte...
Som ni kanske märker nu så lägger jag ingen speciell tanke på hur jag skriver då detta bara är en simpel uppdatering om hur det är och hur jag mår.
Puss och kram!


RSS 2.0