FML!

Princess var oren idag, vi vet inte vad det är...


Jag vet att ni hoppar ur byxorna över att jag är tillbaka!

Princess mår bra, jag mår hyfsat idag.. (Hängig efter spruta)


...

Alla mina tankar går idag till Clara..
Nadal finns inte längre kvar på denna jord... Usch!


Mot badhuset!

Nu sitter jag och Kristina m.m. på bussen till badhuset! Vi ska simma med skolan, livräddningsprov.
Hackamoret kom igår och jag ska prova att rida på det nästa gång jag rider princess :)


Dagens ridpass Princess

Dagens rdipass på Pricess var helt okej, känslan var super till och från. Det kan ha varit att jag red på Aachen, jag har upplevt att hon trivs bättre på remont. Jag hade även hoppsadel då jag slappnar av bättre i mina ben i den. :)
Hon var lite stressad för att det var ca sex andra hästar i tältet samtidigt. Så fort en häst gick ut eller det kom in en y häst så var man tvungen att kolla in den ordetligt för det kunde ju varit ett monster förklätt till häst! :O Speciellt lille Fonzie var farlig för han är ju liten!
På torsdag ska Emma rida Pricess igen, det ar varit ett tag sen sist för att hon har jobbat väldigt mycket.
Ignorera mi mongomin och kolla på min fiiina ponny!

Jobbar på..

Jobbar på en presentation av princess, kommer upp inom några dagar :)
Känner att lille baldibus blir mer och mer saknad, får hälsa på snart!
Mina två favoriter! <3 svart och vit, liten och stor, sto och valack, ung och gammal.. Olikheterna är många men de betyder ändå lika mycket för mig båda två (det lät riktigt töntigt men det är sant! (Mobbaintenuclaracarlsson))


De lyckades "rädda" mrs medicott!!

Hästsverige lyckades alltså att samla ihop ca 750 000 till Sara Algotsson på lite mer än en vecka!
Det är ju jättehäftigt! Det är ju även bra att en så fin häst får vara kvar under svensk flagg. Men man kan ju ändå inte låta bli att tänka vad som kunde hänt om dessa pengar gick till cancerforskning eller spädbarnsfonden...


Dressyrträningen idag

Idag hade jag dressyrtränig, fast i hoppsadeln. Detta för att jag kniper åt med låren i dressyrsadeln, det kan dock bero på att jag har mia sprenger på hoppsadel och ett par fasta på den andra. Nog om det.
Först är jag red fram själv så tyckte princess att det skulle vara fullt ös medvetslös, ho pinnade på som bara de! Men efter lite lugn lättridning så lugnade hon ner sig jättebra!
Käslan var lite till och från i första halvan av träninge men andra halva gick det jättebra!! Jag gav henne ett stöd och hon tog det stödet och vilade på steget jättebra!

Kul!

Statistiken har klättrat uppåt de senaste dagarna och jag hoppas att alla nya människor som hittat hot bestämmer sig för att stanna kvar!!
Och så länge statistiken håller sig hög så kommer ju jag bli mer motiverad till att blogga! :D Så om ni vill ha uppdatering sprid bloggen, tvinga era vänner att börja läsa den! ;)
Nu ska jag gå och lägga mig, höstlovet är slut och vardagen måste börja igen :/


för att göra dipdye

som jag gjorde behöver du:
  • två hårsnoddar
  • en tröja du inte är rädd om
  • plasthandskar
  • en tidning som underlägg
  • karamellfärg i valfri färg, jag hade blå
  • något att hälla karamellfärgen i, jag gjorde en skål av folie
  • borste
  • hårfön

1. Gör två flätor i håret och sätt snoddran så långt upp som du vill ha din dip dye.

2. Sätt på dig en tröja du inte är rädd om.

3. Lägg upp tidningen så att du inte får karamelfärg på bordet och häll upp lite karamellfärg i skålen.

4. Ha på dig plasthandskarna och doppa håret i skålen samtidigt som du gnuggar. Du kan även hälla på karamellfärg direkt på håret och gnugga för att få mer färg. Jag gjorde båda.

5. Låt håret torka lite, i ca 10-15 min.

6. föna sedan håret tills det är helt torrt.

Det finns massa sätt att göra på med detta är vad jag förstått det lättaste. Det bästa med detta är att karamellfärgen går ur efter ett par tvättar :) Du kan även testa att blanda exempelvis röd och blå färg, då får du lila! :D


Dipdye

Har nyss gjort dipdye med karamellfärg! :D
Blev jättenöjd med resultatet och det bästa måste ju vara att det går bort efter ett par tvättar :D
Blå tumme är ju grädden på moset! ;)


Ny design!!

Woop woop!! Den är jättefin! Gjord av http://beckatipsar.blogg.se


Min dag idag

Idag har jag varit i Kristinehamn och spelade match med innebandyn, vi vann med 3-2. Jag agerade dock bänkvärmare då det var andra målvaktens tur att stå. Förresten spelade vi DM-match för någon vecka sen som vi också vann. Det var under min bloggpaus om jag minns rätt.
Efter det åkte jag till Princess och mockade och borstade lite på henne. Det är tävling imorgon på sörmon och allt var harvat och uppställt så jag kunde inte rida. Men jag bostade på henne och myste med henne. Hon är ju så go, när man pussar henne på mulen så pillar hon en i ansiktet med sin överläpp. De e min ponni det!
Nu sitter jag hemma och kollar på Harry Potter, bästa filmserien of all times!! :D

En bra blogg enligt mig

En bra blogg enligt följer dessa punkter:
  • Bra uppdatering, minst två läsvärda inlägg om dagen. En blogg full med egobilder med en mening till är inte rolig att läsa.
  • Bra grammatik och stavning. En blogg full med stavfel och dålig grammatik är bara irriterande. Lyssna noga på Svenskalektionerna gott folk!
  • Mycket bilder! Många bilder är alltid roligt att kolla på. Kanske inte ett inlägg fullt med 30 snarlika bilder. Bilder som blandas med text är min favorit! Nu menar jag inte halvtaskiga mobilbilder utan bilder tagna med en bra ordentlig kamera!
  • En fin design. En blogg med ett standardtema från portalen är aldrig roligt, det ska vara en fin design med fina bilder.
  • Ett bra upplägg. Man pikar inte andra bloggare och skriver på ett schysst sätt, att pika gjorde alla förra året och det blev stora bloggbråk vilket som läsare inte är kul att se.
  • Åsikter. Det är alltid roligt att se vilka olika åsikter folk har. Dock ska dom vara uttryckta på ett sätt som inte kan tolkas som otrevligt. Det är då man slipper tusen elaka kommentarer på sina andra inlägg.

Dessa punkter är det som får mig att stanna kvar på en blogg. Jag har tagit bort massa bloggar från min följlista i bloglovin för att de inte uppnått en eller flera av dessa punkter. Jag bryr mig inte om det är en stor eller liten blogg utan är den bra så lägger jag till den i bloglovin.


Mrs Medicott

Många bloggare har skrivit åsiktsinlägg om fb-gruppen rädda mrs. Medicott och nu tänkte jag haka på den trenden. 
Alla åsiktinlägg som jag har läst om detta ämne har haft samma åsikt, att alla väljer vad de lägger sina pengar på fast deras åsikt är att man hellre lägger pengarna på välgörenhet eller lägger undn dem.
Min åsikt är densamma. Tanken är verkligen jättefin men jag valde att lägga de 150:- på en nosgrimma till princess istället.
 
Många stora ryttare har blivit av med sina stjärnhästar. Edward Gal blev ju av med sin fina Totilas. Malin Baryard Johnsson blev av med Räven och fick därför stå över Os då Tornesh fick en senskada och Räven blev såld. Scandic är till salu. Tyvärr så gick ju även fina Hickstead bort tidigare iår. Ingen startade en insamling för dessa ryttare vad jag vet och de är enligt mig större än Sara Algotsson.
Många ryttare som inte rider på hög nivå blir ju också av med sina hästar av olika skäl. Sånt händer hela tiden och man får räkna med att risken finns att hästen blir såld när man själv inte står som ägare.
 
Man bli ju ändå glad när man ser hur mycket folk bryr sig! De vill verkligen hjälpa våran Silver-Sara! De har hittills fått in över 603 000 kr åt Sara och det är ju helt fantastiskt! Men tänk om de pengarna skulle gått åt cancerforskning eller liknande...
Som sagt tanken är fin och jag håller en tumme att de få ihop tillräckligt med pengar så att mrs. Meddicot fortfarande får stå under svenk flagg. Men som jag också sagt kommer jag inte att bidra med pengar.
Om du vill lägga pengar på detta så gå in på facebook och sök på rädda Mrs Medicott åt Sara Algotsson så hittar du alla uppgifter där.

Jag är med!!

Jag tävlar om biljetter till Stockholm International Horse Show & Patrik Kittels Clinic hos Stockholmsjenna.se i samarbete med Horsemeup.se


Jag tävlar!!

Jag tävlar om biljetter till Stockholm International Horse Show & Patrik Kittels Clinic hos Stockholmsjenna.se i samarbete med Horsemeup.se


Idag i stallet

Det började med att jag gick för att hämta hästen i hagen och möttes av en sjö, det hade regnat hela natten och brunnen funkar inte helt hundra. Jag möttes av en gnäggning från princess som hade lera upp till knäna. Men slangen funkar utmärkt så det gör inte mig så mycket. Sen hade hon mycket kul när jag tog in henne. Hon kastade sig hit och dit, tillslut stegrade hon sig och jag ryckte till snabbt som attan och sa till henne på skarpen. Hon blev alldeles förskräckt och visste inte vad hon skulle göra. Matte blir ju aldrig arg!!
Sen blev hon lite rädd när blåsten tog tag i tältduken och hoppade runt lite men det gör inte så mycket då hon alltid är noggran med att hålla sig så långt bort från mig som möjligt. En gång när vi var i tältet så tog jag framför henne och öppnade dörren då blev hon rädd men ville inte springa över mig så hon stog och trampade på stället och blåste upp sig. ;)
Uteritten gick bra men underlaget var inte det bästa på grund av regnet så det blev mest skritt och trav. Sen så hittade vi ett älgben på en av de vägarna vi utforskade. Inte så mysigt kanske.. Men det var bara att rida runt det.
Jag är hemkommen från innebandyträning för ett tag sen och slappar nu i soffan.
Kan dessutom säga att jag inväntar en design som en jättesnäll tjej gör åt mig! :D
hoppas att den blir bra och att den är färdig snart :)
Nu kommer lite bilder från dagen :)


Idag

Idag har jag tillbringat kvällen i Löfbergs lila arena och kollat på Färjestad-Rögle med mitt lag. Jag hade roligt och Färjestad vann med 4-0 vilket alla hockeyintresserade redan vet ;)


RSS 2.0