365 dagar...

Sedan Baldi flyttade... Tre år och en månad sen första gången jag såg honom... Saknar lillen...


Min åsikt om bloggportaler

Har bloggat på lite olika portaler och även hjälpt till med designer på lite olika.
Bloggplatsen: en väldigt dålig portal enligt min åsikt, det går knappt att ändra design och alla bloggar ser likadana ut om man bortser från färger och header. Det blir ingen snygg layout på bloggen.


Blogspot: perfekt för nybörjaren i design, det är jättelitet att göra en design och man behöver inte ens tänka på hur många pixlar headern är.
Devote: ingen portal jag är ett fan av, det känns bara så tråkigt och kanske lite fjortisaktigt. Såklart att inte alla som har devote är fjortisar (Kristina). Jag säger bara att många fjortisar har det.


Nattstad: den ultimata fjortisportalen! Folk har det bara för att tjäna pengar men det är så fult! Funkar som devote ungefär tror jag.


Blogg.se: min favorit! Man måste vara lite kunnig eller ha någon i närheten som är kunnig på koder för att kunna fixa designen, alternativet är att köpa en design. Just nu är det ju lite trögt med det nya systemet men de får nog bort många buggar snart. Jag gillar att ingen blogg är den andra lik och det kan bli så sjukt bra med designerna!


Ta mina ord med en nypa salt och tog ni illa upp skicka hatmejl på [email protected]


dag 6

Små mål för månaden som kommer
den 22 september blir våran debut och jag vill ha två bra rundor och minst en felfri. vi kommer då skutta runt på en L:D och en L:C, inga svåra klasser alltså.
I dressyren vill jag att hon går stadigare i formen så att vi kanske kan göra våran debut på dressyrbanorna innan årets tävlingar tar slut.

Feber även idag

Febern var inte lika hög idag men den var fortfarande kvar.
Hon var inte lika hängig men hon hade fortfarande lite svårt att äta.
Jag har inte själv vart ute idag men Antonia var himla snäll och tempade henne :)


Dag 5

Låtar du lyssnar på när du är glad/ledsen
Jag lyssnar inte på några speciella låtar men om jag är ledsen så någonting i stil med Melissa horns låt som går "jag saknar dig mindre och mindre..."
Om jag är glad så lyssnar jag på alla låtar i min spellista och bryr mig inte speciellt om vilken låt det är. :)


Febrig häst

Princess har feber efter vaccinationen och har fått stå inne idag, hon ska även få stå inne imorgon också.
Gick en sväng med henne i tältet idag så att hon skulle få röra på sig lite. Hon har även hönät så att hon har något att göra under dagen.


Så kan de gå..

När man glömmer nycklarna så får man dyrka upp låset med hårnålarna


Ändrade planer

Princess ska ridas ut en sväng idag i alla gångarter för att hon ska till veterinären för att vaccineras+fixa tänderna.
Uppdaterar med bilder sen om jag kommer ihåg att ta. :)
mitt fina mästerverk som jag gjorde idag! :D


Dagens upplägg

Dagens upplägg ser ut som så att när jag har slutat skolan ska jag åka hem, byta om för att sedan åka ut till princess. Jag måste måste hinna rida innan lektionerna börjar.
Ett dressyrpass står på schemat, kommer rida fram och skritta av ute i skogen. Hagen ska mockas och vattnet ska fixas i hagen.


Dag 4

När och varför började du blogga?
Jag har bloggat till och från på olika bloggar och portaler men jag började för sisådär ett år sen. På denna bloggen har jag bloggat sen i april.
Varför jag började blogga var för att kunna titta tillbaka, vad gjorde jag den dagen och hur gick det just det ridpasset.
Jag trivs på denna bloggen och har inga som helst planer på att sluta än så länge. Även om statistiken kunde vara bättre ;)
Jag försöker att skriva så som jag vill läsa och jag läser alltid igenom inläggen innan jag publicerar.
Förresten, fågeljäveln är borta!! :D


Princess idag :)

Princess var DEN princess väldigt till och från idag. Jag red i tältet med de bortre portarna öppna samtidigt som de andra hästarna togs in vilket ledde till att hon slängde upp huvudet väldigt mycket.
Tränade galoppfattningar rätt mycket detta pass också, genom att nöta får man in det i systemet. Idag hade jag dock inget dressyrspö så det var betydligt svårare då spöet får henne mer lyhörd för hjälperna och för galopphjälpen.
Stressade efter ridpasset för att hinna fixa stallsysslorna innan jag skulle på innebandyträning.
Nu sitter jag här hemma, jag är extremt trött för jag är helt enkelt inte van att ha häst+träning samma dag även om jag haft det så i två år. På Baldi tiden. Saknar de mysiga fredagskvällarna vi hade i stallet. Vi hade alltid kvällsfodringarna och samtidigt som oss var alltid stallägaren och en tjej till som hjälpt mig väldigt mycket med Baldi.
Nu är gården såld och Baldi har flyttat ut på Hammarö. Känner att jag flöt ut lite där nu.. Åter till ämnet. Träningen gick helt okej, vi var rätt få och tog det hyfsat lugnt.
Puss och kram, nu ska jag duscha för att sedan gå och lägga mig


Skolan slut!

Nu drar jag hem och packar för att sedan ha princess och sen innebandyträning! :D


Kommer fixa och dola

Här på bloggen framöver. Är inte helt nöjd och ska göra lite småändringar, exempelvis ska jag leta rätt på den förbannade fågeln och ta bort den...


Hely nytt istället!! :D

gjorde om allt istället så nu har jag en helt ny design! :D
ser du den inte tryck f5 eller uppdatera sidan!
 
 

Dag 3 en dag i förväg

Kommer inte hinna med dag 3 imorgon så jag gör den nu
En ovana du önskar att du inte hade
Jag river av mina naglar och sitter och pillar bort nagellack när jag är uttråkad. Vilket är typ hela tiden i skolan tyvärr, med detta kommer det att jag har jättedålig nagelkvalitet tyvärr. Jag sitter också och drar loss hudflikar också.
En bild på hur mina naglar ser ut just nu


ny header! :D

nu har jag äntligen fått tummen ur att göra en ny header! :D om du inte ser den tryck på f5 eller uppdatera sidan

Dag 2

Betydelsen av ditt Bloggnamn
Johannashästochfoto, du får veta genom mitt Bloggnamn att jag håller på med hästar och fotar. Jag gillar mitt namn och skulle inte byta det.
Börjar bli dags för en ny header...


Nu har vi so!

Mongos!! :D


..

..


Dag 1

En nytagen bild + 10 fakta
1. Jag är rädd för skyltdockor
2. Jag älskar färsk pasta och ostsås, kan leva på det!
3. Jag har en tvångstanke att alltid öppna handsfacket när jag åker i mammas bil
4. Jag kollar på disney channel
5. Jag har väldigt lätt för mig i skolan, får lätt in nya saker i huvudet
6. Jag tycker att det är roligare att shoppa hästsaker än vanliga kläder
7. Jag vill ha sjukt mycket saker just nu
8. Jag har två katter, Atlas och Zanta
9. Jag älskar att måla naglarna men är extremt dålig på det
10. Jag har sjukt snea tänder


Update om Jaccline

Vet inte så mycket om Jaccline, bara att hennes hovar ska rönkas för att se hur hovbenet sitter. Gamla tanten...


Dagens ridpass

Planen idag var att longera med inspänning till att börja med för att se hur hon jobbar. Fick värma upp i skogen med tyglarna i ena handen och longerlinan och inspänningen i andra då jag var klar 20 min innan ridhuset var ledigt. Så jag gav mig ut i skogen och skrittade till en början men bestämde mig för att låta princess trava genom vattenpölarna, (hon gillar det) vände efter en stund och travade till stallet för att gå in i ridhuset. Fixade henne och började longera, hon stod emot väldigt mot inspänningarna till en början men släppte sedan. Hon studsade lite i galoppen men inte mycket mer. Hoppade sedan upp och red lite. Efter lite lösgörande arbete vart hon gudarns fin. Jobbade mycket med galoppfattningarna. Hennes akilleshäl. De var riktigt bra idag!
Hon höll formen i många fattningar och om inte så hittade hon den efter ett tag. Problemet är att hon tappar bjudningen när jag sätter henne på rumpan i galoppen och bryter sedan av. Det lata stoet..
Detta ridpass var riktigt bra och Hon börjar verkligen inse att hon inte ska gå med huvudet i vädret och se ut som en lyktstolpe.
Det enda är att jag måste hitta DEN princess snabbare. Den princess med de underbara gångarterna, travökningarna, bakbensaktiviteten. Hon är så förbannat fin den ponnyn men innan vi ska ut på några dressyrbanor ska jag lära mig att hitta denna princess snabbare.
Älskar verkligen denna ponny! Hon har kapacitet att gå hur långt som helst i både dressyren och hoppningen! :D


Inget liv..

Jag har sett denna lista på några av de större bloggarna, tänkte göra den själv då jag inte vet vad jag ska skriva om :)
1. Ett nytaget foto på dig + 10 fakta om dig själv
2. Betydelsen av ditt bloggnamn
3. En ovana du önskar att du inte hade
4. När och varför började du blogga?
5. Låtar du lyssnar på när du är glad/ledsen
6. Korta små mål för månaden som kommer
7. Dina tre favoritprylar i hemmet
8. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag
9. Din garderob
10. En bild på något som gör dig lycklig
11. Vad gör dig annorlunda?
12. Någonting du vill ha
13. Vad har du lärt dig den senaste månaden?
14. Om tio år
15. Vad är kärlek?
16. Något du ångrar
17. Dina rädslor
18. Vad får dig att må bättre?
19. En bild du har tagit
20. 10 saker du gillar att göra
21. 3 filmer du sett och gillat
22. En bild som gör dig glad
23. En person som är viktig för dig
24. Något som får dig att gråta
25. Något du inte klarar dig utan


Ridpasset idag!

Hade tänk att skriva om dagens ridpass åter igen!
Idag stressade jag direkt till stallet från skolan för att hinna rida innan lektionerna börjar. Jag slutade skolan 14.25 och satt till häst 14.50.
Stressen hängde kvar och jag red riktigt dåligt till en början. Princess ville heller inte lyssna på mina halvhalter och hon slängde upp huvudet för minsta lilla. Sedan tänkte jag va fan håller jag på med?! Och började rida på riktigt, hon släppte väldigt snabbt och blev sjukt fin!
Ett tag red jag bara runt och längde/kortade henne, gick sedan över på skänkelvikningar. Hon (eller vi?) gjorde dem sjukt bra! När hon har släppt och är framme för skänkeln blir hon så sjuukt fin!
Efter att ha testat skänkelvikningar gick jag över till travökningar. Inte för princess skull hon kan det utan för att jag ska lära mig att sitta ner i dom..
Red tills lektionshästarna kom in och travade och skrittade sedan av ute i skogen.
Två bilder på min cp-skadade ponny!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5037c009ddf2b320cc003a25.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5037c009ddf2b320cc003a25.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5037c01ee087c31928003c00.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5037c01ee087c31928003c00.jpg" class="image">


22.30 fucking minuter!!

Med en jävla 3 kilos medicinboll över huvudet!!! Jag är fan stolt!!! 22.30!!!!!!


Ja de e skola imorgon!!

Sagt med lite sarkasm... (aka ironi)
Blööh hatar det! :(


1 månad med världens bästa ponny

Har haft världens bästa ponny i en hel månad nu och om exakt en månad är våran tävlingsdebut inplanerad!!
Vi har lärt känna varandra jättebra och det känns som jag haft henne betydligt längre! Ett exempel är idag när vi var på promenad efetr longering, då sa jag med busröst "ska vi springa??" då åker öronen spikrakt fram och hon börjar skaka på huvudet och väntar på att jag ska börja springa.. Söta ponnyn!
Sen när man kommer mot henne och hon står och ser sur ut och säger någonting så åker huvudet upp och öronen spikrakt fram!
Gud vad jag älskar henne!
Här kommer lite blandade bilder från min kamera som jag tagit under denna underbara månad..
charmtrollet första dagen hemma!
Ta inte kort på mig!!!
Alla bilder är tagna med min Canon Eos 1100 D av mig, Emma och min syster Rebecka

Visar på begäran av anonym tröjan jag köpte ;)

Sliten efter innebandy träning och sånt... Skit i hur jag ser ut iaf och kolla på tröjan.. Kommer att bäras med ett halsband


Imorgon..

..är sista dagen i frihet, på torsdag börjar skolan (suck)
Vet att jag tjatar om det men detta sommarlovet har varit awesome och jag vill verkligen inte att det ska ta slut!
Imorgon har jag princess.. Hon ska antingen longeras eller få gå en sväng till sandgroparna..


Dagens

Idag var* (inlägget ville inte publiceras) jag ut på stan en sväng med Emma! :D
Fofta: ?
Linne: Gina tricot
Byxor: vila (?)
Skor: vita converse
Väska: converse
Halsband: något billigt jag köpte inför skolavslutningen..
Jag köpte en tröja som jag förmodligen kommer ha på torsdag...


Som ni kanske fattat

så är jag halft tillbaka, mest "jag lever" rapprter och ytliga inlägg. Anledningen?
Jag vill inte sitta inne vid datan nu när jag har mina sista dagar i frihet, snart börjar skolan... Åttan...
imorgon kör innebandyn igång och det ska väl bli kul, det är 21 dagar tills min födelsedag och 33 dagar kvar tills min och Princess debut på tävlingsbanorna om allt går som planerat. om det blir så kommer vi leka runt på en L:D och sedan en L:C.
snart kommer nedräkningen till höstlovet börja, sedan julovet, sportlovet, påskovet och till slut sommarlovet.
Kan säga att ponnyn har precis kommit in i en svacka i dressyren och på onsdag ska jag ut till sandgroparna med henne. 
Det är mycket att ta tag i för tillfället innan skolstarten och allt, jag vet inte ens när jag ska vara i skolan på torsdag..
Världens bästa får stå för bilden <3

Princess har sagt till mig..

...att hon vill ha et sånt här schabrak!
tjatig som hon är slutar det väl med att hon får ett sånt...

bilder från frykdalens ryttarsällskap

Vad tycks? jag är faktiskt rätt nöjd! :D

En rolig sak om mig

Jag säger alltid något direkt efter jag ramlat av.. Typ "hoppsan" eller något annat. Sen så garvar jag alltid om jag inte gjort mig illa för jag tror att det sett så roligt ut.
Förresten, alltid när jag ramlar av så försöker jag alltid rulla ihop mig till en boll. Dels för att rulla bort från hästen men även för att skydda huvudet. Det är väl bra antar jag..
Sist jag ramlade av var på en provridning, haha!


Hopptävling

Var och fotade på frykdalens ryttarsällskap i Sunne, jag fotade L:B för D ponnyerna och sedan hela L:A klassen. Jag är faktiskt rätt nöjd med bilderna och jag lägger upp dom här när jag redigerat dom. :)
Ni får ett smakprov taget från kameran !


Bloggpartner sökes!

Jag tycker att det är så sjukt tråkigt att blogga själv, som ni kanske märker så finns det ingen motivation och jag vill prova något nytt :)
Lite krav har jag bara.
Du måste vara som yngst 98:a för det är jag, jag vill inte blogga med någon yngre.
Du ska helst ha egen häst alternativt foderhäst för att få så mycket uppdatering som möjligt.
Du ska vilja uppdatera minst en gång per dag så att man vet att du lever ;)
Sen är det även bra om du bor i Värmland så att vi kan ses och diskutera bloggen. Design och sånt :D


Högst upp på min önskelista inför födelsedagen står..

Ett par Sprenger bow balance!
Förmodligen de skönaste stigbyglarna någonsin! (en ponny jag provred hade sånna)


Bloggpaus

Kommer tillbaka när motiveringen att blogga kommer tillbaka!


HAHAHAHA!!

 
 
 
*host host* Emma, *host host* Clara, *host host* Kristina.....

Haha va go!

 

Otroligt ogenomtänkt och respektlöst av colting

Jonas Colting gjorde ett uttalande till expressen tidigare idag efter att Lisa Norden tagit en os-medalj. Där sa han – Tårarna sprutade. Efter segling, lerduveskytte och ponnyridning kom äntligen en äkta svensk medalj som är dränkt i blod, svett och tårar. Det är ett otroligt respektlöst uttalande till alla som seglar, utövar skytte eller rider. Speciellt respektlöst är det mot de tre personer som faktisk tagit medalj i dessa sporter. Alla har rätt till sin egen åsikt och alla får uttrycka sig som man vill men personligen så tycker jag att man ska respektera andra idrottsmän och kvinnor med de sporter de utövar. Jonas har fått många elaka meddelanden via twitter och där står han fast vid sitt uttalande och inser inte vilken respektlöshet han visade. Jag personligen respekterar alla sporter trots att jag har olika åsikter angående sporterna. Jag har även tröttnat på alla som påstår att ridsport inte är en sport att det inte krävs ansträngning. Själv satt jag av hästryggen idag svettig och röd i ansiktet. Så för Jonas colting har jag längre ingen respekt och han kan dra dit pepparn växer och ta sig i arslet!


Planer imorgon

Imorgon går jag ut en sväng på terrängbanan och hoppar lite. Princess kan, hon är ju fälttävlandsponny. Hoppas att vädret tillåter, prognosen säger sol så jag får hoppas på det. :)


Upp och ner

Passet idag började med att vara skit, jag fick kämpa gärnet för varje steg i form. Hon kastade upp huvudet för minsta lilla och vägrade bli mjuk. Sedan efter ett tag med mycket mjukgörande arbete i skritt så släppte hon någorlunda. Jag jobbade med henne ett tag och tog ett spö. Jäklar vad fin hon blev efter det. Hon fick även världens gångarter. Med lite jobb kan den ponnyn bli hur fin som helst! Passet resulterade i en sjösvett och jättetrött ponny. Hon stog såhär på gången efteråt. (luddet är för att hon är känslig mot skav)


...

Trots att jag alltid håller på svenskarna först och främst har jag ju mitt absoluta favoritekipage (efter svenskarna) och jag tror att de är så för de flesta idag. Att man håller på sitt eget land men det finns ett ekipage eller en häst/ryttare som man gillar väldigt mycket också. Mitt favoritekipage är Luciana Diniz och winningmood. Främst hästen då. Han är så himla fin och biffig och hoppar himla fint. Idag stog ju Luciana på startlistan men inte med winningmood utan med Lennox, vilket också är en fin häst men jag hade velat se henne med winningmood.


Usch

Bevittnade precis lisens avramling, inte så roligt och hoppas att det gick bra med henne


:D

:DD


Stolt!

Idag gick jag upp halv nio!! Jag är så himla stolt över mig själv! Såhär kommer rebecka och princess se ut när de kommer ut på dressyrbanorna ;)


Några av de större bloggarnas hästar målade

Bilder lånade från http://ztreliin.se http://dressyrsnack.se http://dressyrmupparna.se http://linnolsson.se Har jobbat på dessa ett tag nu och hoppas verkligen att ni gillar dem :)


Idag

Idag var alltså flytten till sörmon, jag red innan. Det gick både upp och ner. De första 15 minuterna var hon svår och slängde upp huvudet var tionde sekund samt så stannade hon. Jag vart himla förbannad på hennes dumheter. Senare blev hon sjukt fin. Finheten gick över i traven också och jag började med att checka av att hon lyssnade på skänkeln och halvhalterna. Senare provade jag skänkelvikningar hon bjöd inte riktigt framåt så det ska jag jobba med. Galoppfattningarna är som de är men det kommer snart. Galoppen får vi också jobba lite på då hon är lite lat och surar ihop när man går på med skänkeln. Efteråt spolade jag av henne och tvättade muggen, torkade av benen, på med transportskydd- grimma och lastade efter att alla saker var inpackade i transporten. Åkturen gick bra och hon landade väldigt snabbt efter hon fick gå in i sin nya (stora) box. Vi fick ju oturen att få stå bredvid en häst som sparkar väldigt åt sin boxgranne, han har sparkat sönder en boxvägg. Men han har som ett stort svart skynke för så att han inte ser princess så förhoppningsvis håller han sig lugn. Nu får vi se hur hon trivs på ridskolan (hon ska inte gå lektioner). Puss och kram


RSS 2.0