Dagens pass på fin ponny

Idag provade jag att rida i en dressyrsadel för att se om den låg bra och still.

Gissa?

Den låg asbra! Den var även väldigt skön att rida i, en av mina medryttarhästar har en sådan sadel fast det skiljer några år mellan dem och när jag red den hästen så avgudade jag sadeln!

Nog om det nu ska jag skriva lite om själva passet. När jag skrittade fram kändes det som att hon skulle vara helt omöjlig, hon gick framåt och jag kortade inte tyglarna förräns hon gick på lugnt och skrittade genom kroppen. När jag kortade upp tyglarna gick hon först emot bettet för att sedan med lite övertygning bli sjukt fin och mjuk. Jag red i skritt och provade att ställa och böja överdrivet för att se vart hennes gräns gick, det var ju trots allt andra dressyrpasset jag red. I traven började det som i skritten, hon gick emot halvhalterna och lite mot skänkeln. Efter lite bråkande så släppte det och hon blev precis som i skritten sjukt fin. Efter hon var halt så var jag lite paranoid och "kände" hälta så jag hämtade longeringslinan och deltat för att kolla så att hon inte var halt. Det var hon inte så jag fortsatte att rida. Jag gjorde massa övergångar för att bakbenen skulle bli kvickare, det funkade ett tag. Jag bestämde mig för att gå över till galoppen då hon brukar bli finare efter att hon har fått galoppera. Jag fokuserade på att sätta henne på baken och samtidigt hålla formen. Det var himla jobbigt tyckte princess och hon tog varje chans att dra sig ur formen eller sakta av. Men hon blev himla fin efteråt. Jag jobbade lite till i traven med övergångar och travade och skrittade sedan av. Under avtravningen fokuserade jag på att hon skulle ta stora långsamma steg i en låg form och så fort jag blev nöjd med det så saktade jag av och skrittade. Jag kan tillägga att hon som hjälpte mig att hitta ponny kom in i ridhuset och sa att det såg trevligt och fint ut.


Crazy pony..

Idag var hon inte halt vilket var super! Men däremot hade hon otroligt mycket energi! Jag kan säga att det gick inte att longera, antingen så sprang hon som en toke eller stannade och hotade med att stegra. Hon som hjälpte mig med att hitta ponny var där och hon försökte också men när hon lyssnade någorlunda så sa hon att vi skulle släppa henne istället. Så hon fick springa som en toke lös istället, hon visade upp sin finaste trav och hade jätteroligt. Sen när hon kände sig färdig med att springa så kom hon till mig och frustade. Jag gick och hämtade linan med ponnyn tätt i hälarna. Hon hade verkligen haft roligt för när hon kom in så var hon sjösvett. Nu ska jag snart åka till en kompis och sova där så inget mer inlägg för idag. Kram!!!


Fyra fucking dagar..!!

Det tog fyra dagar innan princess blev halt, hon har visserligen bara slagit i något i hagen men det är fortfarande inte roligt. Hon har blivit longerad igår och jag ska göra der idag också. Jag kommer att fortsätta att göra det tills hon slutar visa hälta.


Idag

Idag så red jag ut på princess tillsammans med rebecka och Fire, trots lite små incidenter (mjölkbil bland annat) så kom båda ekipagen hem säkert. Vi hoppade lite i skogen på små hinder och vi utforskade nya utevägar runt den "fina" travbanan. Den är mer som en skogsväg där man kan välja att rida in på sandbana. Dock vart det inte så mycket nytt. Jag hoppas att vi hinner rida en längre runda som kallas moholmsrundan innan flytten till sörmon, annars skulle det vara himla synd då det är en väldigt rolig runda med många olika vägar beroende på hur långt man vill rida. Runt sörmon tror jag att det finns väldigt bra utevägar. Men då kan inte jag och min syster rida ut tillsammans då vi måste låna en häst. Jag får hitta en annan rida ut kompis. Nu ska jag hämta mina hörlurar, mina stora som inte är sköna att sova med. Jag har nämligen tappat bort mina små så jag får köpa ett par nya. (hörlurar är en förbrukningsvara för mig..) Godnattkramar


Text av havrepappa

”en vilja av stål, förtjänar respekt”

Jag är så ofta starkt kritisk till hästvärlden och dess invånare. Jag tycker att ni är konstiga och har en massa underliga idéer för er. Jag gör mig rolig över hur ni är, på ett kärleksfullt sätt. Jag måste dock medge att jag också är imponerad över er.

Jag har varit aktiv i ganska många föreningar i mitt liv. Allt från politiska förbund till idrottsklubbar. Jag har mött många starka människor med en stark vilja till förändring och ett stort engagemang, men aldrig i hela mitt liv har jag stött på så mycket ”jävlar anamma” på en och samma gång som inom hästvärlden.

Den normala hästmänniskan sliter med sin häst (om man inte har nog med bekymmer med en häst så är det plural, hästar). Träningen är ett steg fram och två tillbaka, två steg fram och ett tillbaka. Dag in och dag ut, alla veckans dagar, år efter år.

Under tiden så spenderas enorma summor pengar på träningar, nagelskulptörer, hyror och gormetkäk till hästarna. Hästmänniskan klagar inte, hon betalar och jobbar på. Om pengarna inte räcker till hästens kostnader så skaffar hon sig ett extrajobb, som i sin tur innebär att hon bara kan vara i stallet mellan 21 och midnatt varje dag. Hon ger inte upp, hon kämpar vidare.

Som om inte det vore nog med bekymmer redan där så går hästarna dessutom sönder lite då och då. Om det inte är ont i tassen så är det självförvållade sår, eksem, allergier, fång, trasiga hovar eller kolik. Hästen är ju inte det tåligaste djuret som gud har skapat direkt.

Ger hästmänniskan upp? Nej, hon kämpar på och om det behövs så skaffar hon sig ett tredje jobb för att kunna finansiera veterinärräkningen, med den påföljden att hon bara kan vara i stallet mellan klockan två och fem på morgonen och sover i snitt tre timmar per natt.

Alltså, för varje sund människa (som inte är en hästmänniska) så låter det här naturligtvis som absolut vansinne, på gränsen till fanatism. Vem är galen nog att offra så mycket för att kunna hålla på med sin hobby, ett fridtidsintresse? En hobby som dessutom helt saknar några andra intäkter än något skumt hederspris eller några hundralappar tillbaka efter en hel dags tävlande.

Jag håller med om att det är vansinne, men jag kan ändå inte låta bli att beundra er beslutsamhet och er uthållighet. Det är helt fantastiskt att det finns så många tjurskalliga människor i det här landet som är villiga att gå genom eld och vatten för att få ägna sig åt det som de älskar att göra. Det har jag aldrig någonsin stött på tidigare i mitt liv, inte någonstans. För det förtjänar ni min respekt och min vördnad, ni fantastiska hästmänniskor.

Bilder på sweet Princess

haha tycker denna bild är himla charmig!
kan tillägga att hon var svår att fota då hon inte ville stå still. Observera att alla bilder är oredigerade!
kram!!

look!

En av mina vänner har ju blogg nu! följ henne HÄÄÄR trots att hon har dålig portal...

 detta vart enda bilden hon hade på sin blogg så de fick bli den :)

Första ridpasset hemma

var helt okej, hon var ganska pigg men det är förståeligt eftersom hon inte hade gått hårt de senaste dagarna. Jag red ett tag och jag märkte att hon har en riktigt bra kondis!
Det är ju förståeligt då hon är en fälttävlandsponny i full tävlingskondition.
Eftersom att hon var så pigg så skule hon få galoppera av sig och jag galopperade varv på varv i ridhuset mn hon blev aldrig trött. Med jaccline så räcker det med två-tre varv.
Hon var stumtals väldigt fin men som sagt pigg då hon inte har gått ordentligt de senaste dagarna. Imorgon ska Rebecka rida princess och jag tar Jaccline och det blir dressyr/uteritt bara för att känna hur hon är ute.
kram!

Följ mig på instagram!

Jag skulle bli glad om ni vilje följa mig på instagram! Där kan ni följa mig ännu mer, jag berättar mer snabbare där. Så följ mig! Jag har precis rensat bort asmycket bilder så det är inte så många. Jag heter johannalovisalarsson :)


Idag

Idag var alltså första dagen med Sweet Princess, det kändes jättebra. Vi började med att släppa ut henne i hagen med de två pensionärerna och himlans vad hon blåste upp sig. Nacken och svansen rätt upp i vädret och hon visade upp sina finaste gångarter. Efter att ha packat in alla grejer och sagt hejdå till princess gamla ägare tog vi ut princess på en promenad tillsammans med Jaccline. Först så ledde jag Jaccline och rebecka princess men sedan bytte vi, ponnyn vart lite stressad när det sprang hästar i hagen bredvid vägen men hon lugnade ner sig efter ett tag. Något som var lite roligt var att vi hade ett ulltäcke hemma som vi har haft på Fire som är en b-ponny, vi tänkte att varför inte prova det finns ju en chans att det passar. Det passade! Så detta kommer vi att använda som transporttäcke på hösten och på våren. Har bilder på henne på kameran, dessvärre inte i hagen men i alla fall från innan vi gick iväg på promenad. Det var dock svårt att ta kort samtidigt som jag höll i Jaccline så ni får ha lite överseende när jag lägger ut dem. Men eftersom jag skriver detta inlägg på mobilen så kommer det en mobilbild som jag tog :)


Blandade känslor...

Just nu känner jag mig väldigt förvirrad. Jag är så himla glad över att få en egen häst och att hon kommer hem snart, men samtidigt fick jag en stor saknadvåg över tiden med Baldi. Det kanske låter konstigt men jag tror inte att någon häst eller ponny kommer betyda lika mycket som lille Baldi. På två år hann vi med så himla mycket men samtidigt så himla lite. Jag vill bara leva om den tiden om och om igen. Nu vet jag inte än hur mycket Princess kommer betyda för mig, men det är väldigt svårt att komma över att Baldi tiden är slut trots att det snart gått ett år sedan han flyttade. Han var som en bästa kompis för mig och han tog även upp nästan all min tid och hela min hjärna.
När jag var på Gothia cup med mitt innebandylag så började jag faktiskt storgråta och fick gå ut ur rummet, stoppa ner känslorna i strumplådan och verka glad trots att det kändes hemskt. Så känner jag just nu men skillnaden är att jag inte har folk runt mig och jag kan tänka igenom allt, kolla på bilder, filmer och komma ihåg alla fina minnen vi hade ihop. Jag måste inse att min b-ponny tid är över och jag måste gå vidare men samtdigt är det så himla svårt. Jag vill bara vara elva år gammal igen endast för att få återuppleva vår tid tillsammans.
Det är jag som kan alla hans knappar, jag vet vad han gillar, men jag måste släppa taget någon gång det är bara så himla svårt. äst vore nog om han flyttade långt härifrån så det blev svårare att få träffa honom men nu bor han kanske två-tre mil hemifrån och det tar inte alls lång tid att åka till det stället.
Jag vill inte tvätta schabrakn, täckena eller något av det an hade för det luktar Baldi och jag kan bar gå ner två trappor för att stoppa in näsan oc känna trygga Baldi lukten som jag älskar och saknar. Gud vad jag älskar den ponnyn alltså, han betyder så himla mycket för mig.
Det var baldiochjohanna, nu är vi Baldi och Johanna istället. Jag vill bara kunna återuppleva EN av mina dagar med honom, det spelar ingen roll vilken.
jag kan med handen på hjärtat erkänna att jag gråter mig till söms då och då över Baldi, det är inget jag skäms för utan det kan vara positivt för att det visar att jag har känslor och inte har ett stenansikte hela tiden.
Jag behövde verkligen skriva av mig, det känns så mycket bättre nu.
Godnatt, sov sött!
 

Fina Revel!

 
Detta är alltså hästen jag hade på ridlägret, Revel heter han och är född 00. Han är fin i dressyren och hoppar bra. Han är ganska tittig men inget som inte går att hantera. Hindrena låg på ca 100 cm (Linjen men 17,5 m låg på 90 för det blev ite för kort för honom med högre) men jag gissar att hindret på understa bilden var högre, det ser så ut i alla fall.
Jag har haft en jättebra vecka och längtar till imorgon då princess kommer.
 
 
 

Smakprov

Har några fina hoppbilder på mig och Revel, jag lägger upp ett smakprov här. Lägger upp alla när jag har dator :)


Jaaaa!!!!

Princess gick igenom besiktningen!!! Jag fick reda på det igårkväll och hon kommer på söndag. En bild mamma skickade till mig när hon besiktigades.


Idag..

Idag kl. 19.00 gäller det!


:)

Hej! Jag lever och mår bra. Dock så är det väldigt svårt att få internet, så jag kommer knappt uppdatera något denna vecka. Puss ock kram!!


Nu rullar bilen

Mot Ullared och sen Göteborg :D


Nöjd

Clara kom med schabraket tidigare idag, det var en riktigt härlig blå färg. Inte riktigt som produktbilden utan mer djup blå. Här är en bild. Dock ser kanten brun ut men den är grå :)


Dagen

Började med att jag for till Jaccline och red ut, travade på i friskt tempo på grusvägar och skritt på asfalt. Även det i ett bra tempo.
ska sova nu, godnatt!

Jag har tröttnat

Hahahaha ni trodde jag menade att jag skulle sluta blogga!! Nä men jag har tröttnat på headern jag har nu och skulle hemskt gärna vilja ha en ny men iochmed hästköp så väntar jag ett tag. Eller om jag har någon skillad bloggläsare som kunde vara gullig och göra en.. Ta bilderna på Jaccline då och den stora bilden som finns i headern. Den finns i kategorin Baldi. Maila den sedan till [email protected]


Falsterbo shopping

Trots att jag inte är i Falsterbo så har jag köpt en sak därifrån. Ett blått br schabrak än så länge. Clara som bloggar på hoppfreaks.blogg.se är där och jag skickade med henne pengar, först var det tänkt att hon skulle köpa jacka men det blev ett schabrak istället. Puss och kram!


Dags schema för slutet av denna vecka och hela nästa

Fredag: Packa

Lördag: Åker vi ner till Ullared

Söndag: Första dagen på ridlägret

Måndag: Ridläger

Tisdag: Ridläger

Onsdag: Ridläger, Liseberg

Torsdag: Ridläger

Fredag: Sista dagen på ridlägret. Åker ev. hem beroende på hur det går för min syster i gothia cup

Lördag: Ev. åker jag hem från göteborg

Söndag: ??


Jag får tacka Nike ;)

Om det inte vore för henne så skulle vi inte köpa ponny. Jag startade ju två tävlingar på Nike, en dressyr och en hopp. Dressyren gick helt okej, vi fick 61,4 tror jag. Det var vår andra tävling tillsammans. I början av juni startade jag en hoppning som gick åt helvette, hon vägrade hoppa på framhoppningen till att börja med. Sedan gick vi in på banan och jag var så himla arg på henne. Vi stoppade ut oss på andra hindret och jag bestämde mig för att göra en omstart, samma sak där. När jag kom ut från banan darrade jag i benen för att jag hade drivit så himla mycket. Jag mötte upp mina föräldrar vid transporten och pappa var argare än vad jag var, han sa att vi skulle göra korv av henne och köpa en egen ponny. Kan tillägga att Nike är lektionsponny och hon hamnade förmodligen på ridskolan för att hon är väldigt nervig och tittig och samt att hon inte hoppar på nya ställen. Jag tycker om henne ändå men jag förstår att hon inte kommer bli en tävlingsponny, inte enns på låg nivå för hon är i princip rädd för sin egen skugga. En bild på skithästen tagen från ridskolans hemsida då jag har rensat mobilen på bilder precis.


Jag lever, haha

Jag var och provade en ponny för andra gången idag, går inte in på det i respekt till ägaren. Sedan åkte jag ut till Jaccline, hon var rätt fin. Red inget hårt pass för de hoppade i ridhuset samtidigt och det är så himla jobbigt!
Nu ska jag äta något och kanske sätta på en film. 
Gammal bild på trött häst tagen med iPhone kamera.

Tackar!

Nu är det besöksrekord här på bloggen, tack så mycket! :D

Dag 1: En bild på dig + 5 sanningar

♥ Jag använder inte smink alls ofta
♥ Jag är en mobilnörd
♥ Jag HATAR att städa, så himla tråkigt!
♥ Jag kan inte bli brun, jag är vit vit vit. Som ett lakan!
♥ Jag sitter i timmar och kollar på webbshopar ibland, kollar på saker jag gillar och vill ha.
 

Ennu en Tevling hos lilla Nellie

Var med du också! :D
http://nellieberntsson.se/2012/07/08/nellieberntsson-se-i-samarbete-med-tophorse-se/#comments
 

Woop Woop

På lördag ska jag till Ullared! sen ska jag åka på ett ridläger. Kommer ha mobilen att blogga på men det kommer vara rätt fullt upp, därför letar jag efter gästbloggare. Skriv vad du vill skriva om, det spelar ingen roll vad och maila det sedan till [email protected]

Radbytena?

Radbytena verkar jag få koda in själv.. Suck. Det kanske bara blir så på mobilinläggen. Får kolla upp det imorgon.


Hejjagharingetlivsåjagskagöra10dagarsaken

Dag 1: En bild på dig själv + 5 sanningar

Dag 2: En bild på någon/något du saknar + 5 sanningar

Dag 3: Husdjur

Dag 4: Ett minne

Dag 5: Bilder på ditt rum

Dag 6: En bild när du är glad

Dag 7: Något du inte klarar dig utan

Dag 8: Din favoritblogg

Dag 9: Bästa vän/vänner

Dag 10: Din familj


Tidig morgon

Jag ska upp tidigt imorgon, ve och fasa!!! Haha, jag ska hem till clara och ge henne pengar. Hon ska få köpa en jacka åt mig. Tyvärr har jag bara 500 i kontanter så jag får hoppas att hon hittar en fin.

Clara om du läser detta så ska du veta att om du hittar ett par sprenger bow balance stigbyglar för ca 1200 eller under ska du ringa mig direkt!!

Godnatt!


Duktig!

Jag klippte gräsmattan idag, duktig va? Visserligen fick jag betalt.. Våran baksida är full av tistlar som inte vill försvinna, därför var det jobbigt. (shorts) Godnattkram!


Inlägg värt att läsa!

http://playlovelearn.blogspot.se/2012/07/asiktsinlagg-tjocka-genergrov-benstomme.html?m=1">http://playlovelearn.blogspot.se/2012/07/asiktsinlagg-tjocka-genergrov-benstomme.html?m=1

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_4ff9b3b19606ee2524002473.jpg" class="image">


Provridning

Har varit och provat en häst nu, jag går inte in mer än så i respekt till ägarna. Resten av dagen så har jag inget inplanerat så jag ska bara softa. Uppdateringen kommer att vara dålig.
Kram till alla söta som läser detta!

tevling hos lilla nellie

”Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se förö 1000:-”


Nu ska jag göra ett försök till åsiktsinlägg

Enjoy! Mobbing.. Det värsta som finns! En person ska inte behöva upprepade gånger få höra glåpord eller bli utfryst. Nu när jag tänker i efterhand så var jag mobbad när jag gick i ettan-trean, men jag vande mig och skakade av mig allt. Det blev lite som bloggarna, dom vänjer sig med att få elaka kommentarer och slutar helt enkelt bry sig. Jag förstår inte varför lärarna stoppade det, de såg och hörde men de sa inget. De valde att titta bort. Nu säger jag ifrån när det är något som jag inte vill höra eller se. Jag försöker mitt bästa för att säga ifrån, även när det är någon annan. INGEN SKA BLI MOBBAD! Ord kan göra ondare än fysiskt våld. Blir man slagen en gång så går det över ganska fort men ord kan sitta kvar otroligt länge. Tänk på det! En sak är när två personer som känner varandra väl kastar förolämpningar, jag och några av mina vänner håller på så. Ingen tar åt sig. Visserligen kan jag bara tala för mig själv men vad jag vet så tar ingen åt sig. Nog om det. Sen anonyma kommentarer ska jag inte ens börja på, ingen är anonym. Allt går att spåra. Så varför sitta där bakom datorskärmen och inte våga stå för dina ord? Jag lärde mig att om man inte har något snällt att säga så ska man vara tyst. Jag kommenterar aldrig elakt och jag skriver alltid i min blogg och mejl. Mobbing finns överallt och är lätt att stoppa till viss del. Säg ifrån, skriv tillbaka. Om det är allvarliga saker så lägg en polisanmälan. Om du blir mobbad, stå stark säg ifrån, prata med en vuxen. Kram!


Trumvirvel....

Vi ska köpa ponny :D Jag har provridit typ 6-7 nu men har fastnat för en lite mer. Inget är klart än och jag har fler provridningar inbokade. Något som jag har lagt märke till är att det är väldigt många skimlar ute på annons nu. Jag vet inte vad det beror på, haha. Puss och kram! :)


ÄNTLIGEN!

Äntligen funkar blogg.se appen igen! Trodde att jag skulle dö där ett tag. Imorgon släpper jag en rolig nyhet här ( vet inte om någon skulle bry sig men ändå) så håll koll vid lunchtid imorgon för det är då jag går upp. Godnattkramar!


Jag har varit väldigt frånvarande..

Men i och med att appen inte fungerar så blir det svårt att hinna uppdatera ibland. Men eftersom alla har sommarlov så tror jag att ni hellre är ute och har roligt istället för att sitta inne vid datorn. Jag tänker göra detsamma men jag kommer att uppdatera då och då, när jag känner för det. 
Nu ska jag hoppa in i duschen efter en förmiddag i stallet. :)
see ya later aligator! :D

RSS 2.0