Idag

Idag var det "tjejkväll" på stan med massor av erbjudanden i affärer. Där har jag befunnit mig de senaste timmarna, kom hem för 2-3 timmar sen.
Handlade mycket välbehövliga saker!
Okej kanske inte allt, inget var planerat men jag behövde i princip allt :)
Min iPhone fick ett nytt skal (igen) och ett smycke man sätter i hörlurehålet, klistermärken till hem-knappen och sak att samla ihop lurarna med. För övrigt köpte jag puder, ansiktsmask, stickad tröja och torrschampo. Godis och dricka också ;)
Hade en rolig dag och nu väntar sängen!
Bild från Claras (sugiga) framkamera :D


Princess igår

Princess var helt ok igår, mjuk och så. Vi tränade galoppfattningar och varje gång hon gjorde en bra fattning fick hon galoppera över ett mini sockerbitshinder. Det var uppskattat från hennes sida!
Dock stannar hon och backar när det inte passar, dock blir hon alldeles förskräckt om man skäller på henne i det läget, hon går direkt fram och låtsas som hon inte gjort något. Sötnosen!


En sak jag sällan pratar om..

Jag har lindrig socialfobi, jag hatar att prata med och till folk jag inte känner mig trygg med. Jag blir röd som en tomat och vill bara springa därifrån. Det är helt enkelt en rädsla jag har, dock låter jag mig inte besegras av min fobi. Jag pressar mig själv ut ur min trygghetszon jämt och ständigt.
Jag har även svårt att se folk i ögonen när jag pratar med de. Det måste vara otroligt störande, jag hade inte stått ut med att en person jag pratar med inte kollar mig i ögonen.
Jag gillar helt enkelt inte att bli sedd. Men trots min socialfobi är jag rätt trygg i mig själv. Jag kan medvetet sätta på mig mindre snygga kläder och gå till skolan. Jag går i princip osminkad i skolan, har bara mascara lite då och då. Jag känner mig trygg i skolan och bryr mig inte vad folk tycker om mig (deras förlust).
Sammansatt, jag har svårt att prata med folk jag inte känner eller folk jag inte känner mig trygg med.
Jag bryr mig inte vad andra tycker om mig.
Det kanske blir lite dubbelmoral eftersom jag har socialfobi men bryr mig inte ett skit om vad folk tycker om mig. Men jag är jag och jag är limited edition!


Som ni ser

Så har jag en ny design, dock är headern tillfällig. Ska sätta mig snart och fixa ihop en ordentlig i photoshop istället för denna och den förra som var snabbt ihopslängd i picasa 3.


är med och tävlar

 
klicka på bilden för att komma till inlägget

Har ju varit borta ett tag

Men nu när jag gick in möttes jag av massa (massa för att vara min lilla blogg) snälla kommentarer och nu lovar jag att uppdatera mer! :)
Kan säga att princess gick ganska bra igår, fjantig men bra!
Vi var först i tältet och red sen gick vi till ridhuset. Det stog några hinder där så vi var lite busiga och hoppade i dressyrsadeln.
Hon var taggad och hoppade väldigt mycket högre än hon behövde (kanske är en Hint till mig att hoppa högre..) och fick beröm över att hon hoppade fint, hon hoppar ju med mycket rygg och fin teknik. Sen suger hon tag i hindrena också så hon kommer bli bra med rutin! :)
Förresten kolla vilka sötsaker vi har på sörmon, sju stycken för att vara exakt :D


Knoppad och fin

Fin ponny! Nu är vi Påväg till Säffle! :D


Klockan står på jetetidigt

jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att jag vaknar av alarmet...
Jag har putsat, tvättat och flätat idag! :)(princess ska ha knoppar imöra)


Visste ni att..

..jag och Clara är sjukt bekväma i skolan och kan stå och sjunga och dansa i korridoren... Eller hur Clara? ;)
Bild när Clara sover.. (MOHAHAHAHAHA!!)


Om du gråter betyder inte det att du är svag, bara att du varit stark för länge

~


dagens hoppträning

 
Dagens hoppträning gick väldigt bra med tanke på att varken jag eller Princess har hoppat ordentligt på en månad. Började med att värma upp i alla gångarter för att sedan hoppa några språng på småhinder som princess tyckte var lite obehagliga för att det var mur under. Dock så behövde hon bara kolla på et en gång för att sedn hoppa lite högre än vad hon hade behövt över. Hon hoppade bra på de resten av gångerna. Princess bockade rätt mycket idag och en gång var det riktigt nära att jag fick smaka på paddockens grus. Vi hoppade lite hinder i följd och testade lite olika linjer. Vi hoppade inga höga hinder i och med att vi inte hoppat på ett tag men som högst låg det på 90 cm- 1 m skule jag tro. Jag la henne väldigt nära på hindrena helt enkelt för att jag inte har hoppat och för att på vissa hinder hade hon lite dålig galopp (hon har varit lite loj de senaste dagarna) men hon räddade mig så fint. har stukit mig i 90 klassen för att hon inte kommer orka och då är det bättre att köra lågt och lätt.
> >

Kom hem

Kom hem för ungefär en timme sen. Om jag orkar så lägger jag upp bilderna med en rapport om hur det gick idag. Men det blir nog imorgon
Smakprov på bockade glad häst ;)


Hoppträningen

Berättar jag hur den gick när jag kommer hem. Jobbar med innebandylaget just nu.
FÖRSENAT


Princess igår och idag

Igår hade jag inte mycket tid över till att skriva, åkte direkt från stallet och red sen direkt på innebandy för att sen komma tillbaka till stallet och fixa allt annat. Princess var helt ok igår. Hade nog lite träningsvärk för hon var inte lika smarbetvillig som vanligt, inte för att hon är det men det var ännu sämre. Det var ändå inte dåligt.
Idag så red jag dressyr igen för att jag har hoppträning idag. Fick ungefär samma känsla som i förrgår men jag gjorde lite mer avancerade saker denna gång. Jag visste inte riktigt hur långt jag skulle pressa henne då.
Nu börjar galoppen komma ordentligt på henne, hon lyssnar mycket bättre nu och kör inte upp huvudet på samma sätt.

Jag har dock märkt att hon har blivit lite skänkeldöv det senaste, fick en ide från Dressyrsnack att det kan vara för att det är pälsbyte.
Woop woop, startlistorna!! (står fel ägare på prinsessan)


Helt euforisk!

Princess var helt sinnes fin idag!
Idag så red jag i tältet, det var ankiträningar samtidigt men jag fick vara kvar (jättesnällt). Började med att skritta fram läänge. Hon var väldigt hård i munnen i början så jag krävde snabba reaktioner av henne. La jag på skänkeln skulle hon svara direkt. Gjorde jag en halvhalt skulle hon stanna upp lite. Det resulterade i en sjukt lösgjord, lydig och fin princess.
Red i trav med inte jättehårda krav på rätt form men hon valde att gå i en avslappnad rund form ändå. Travade med lättridning i ca en kvart sedan satte jag mig ner och krävde mer av henne. Tänkte på samma sätt som i skritten och då kom hennes gångarter fram ordentligt. Jag valde att kräva att hon var i en kort hög form. Hon "grymtade" för att det var jobbigt för henne. Red igenom henne så i båda varven sedan gjorde jag lite längningar. När jag gjorde de så kollade Anki förvånat på prinsessan. Hon vart väl förvånad över att lilla ponnyn kunde länga traven sjukt bra. ;)
Galoppen behöver fortfarande jobb men det har blivit 100 ggr bättre!
Travade av i väldigt låg form och även här var hon mjuk som smör och lyssnade riktigt bra.
Lite bilder från efter passet, svettig ponny!
Önskar att detta pass hade blivit fotat! Det hade blivit så sjukt bra bilder!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_50577a28e087c35b481c4489.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_50577a27ddf2b3155c000718.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_50577a2addf2b3158c0006a4.jpg" class="image">


Igår

Igår red jag ut på min lilla prinsessa, utforskade lite vägar. Tog luva och martingal för att hjälpa henne lite. Hon var väldigt lugn och kollade inte på alls mycket saker. Är jättenöjd med min lilla prinsessa!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5055ca459606ee653d81353d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5055ca459606ee653d81353d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5055ca569606ee64df7c59ca.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5055ca569606ee64df7c59ca.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5055ca699606ee653d813543.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5055ca699606ee653d813543.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3437023/images/2012/pic_5055ca9bddf2b3708900248c.jpg" class="image">


Yeah!

True shit!


Yeh!

Clara drog med mig till stan idag för att danny var där och uppträdde. Jag och Clara hade ett litet minibråk och han trodde vi var systrar, haha! Dock var dagens höjdpunkt att jag köpte tre 3D skal varav ett är med drogande dinosaurier! :D
(förlåt Clara)


Respekt

Svampbobfyrkant <3


Kärt återseende med gammal favorit..

Älskar budskapet i låten...


Princess de senaste dagarna

Princess har varit sjukt fin de senaste tre dagarna. Pigg och explosiv men sjukt fin!
Allt har vridit till ett snäpp bättre, ökningarna är helt sinnes bra nu! Hon skjuter på bakifrån och länger med ryggen och frambenen kommer så fint.
Hon har gjort två perfekta galoppfattningar per pass. Bakifrån och upp lite med ryggen och håller formen. Sen att hon inte orkar hålla sig så beror ju på att hon knappt är dressyrjobbad innan.
När princess är så explosiv så har hon så sjukt fina gångarter men kan när som helst helt plötsligt sticka iväg i ett bock-anfall så man får alltid vara ett steg före. Det är inte alltid så lätt speciellt inte idag när jag hade friidrottsdag+innebandyträning en timme ock efter det red jag..
I alla fall, jag har börjat lära henne att rygga och det har gått förvånadsvärt bra! Visst släpper hon formen lite här och där men det kommer. Det. Jag fokuserar mest på är att hon ska vara avslappnad och förstå hjälpen.
Igår red jag med två storhästar i tältet. Det var rätt trångt. Idag var det med en liten ung b-ponny som får mig att längta tillbaka till tiden med Baldi.
Jag sa till henne att om jag inte visar hänsyn får hon säga till.
Jag vet känslan att vara minst. Jag har ju ridit med dressyrsnackarna och i princip skrämt slag på mini, oops. Även på balditiden red jag med i stort sett bara storhästar i ett litet ridhus. Men nu när jag har princess får jag lite mer respekt i ridhuset för att hon är lite oberäknelig.
Fick en kommentar att hon ser så lugn ut i stallet att man inte tror att hon är så pigg. Det var lite kul för att jag inte har tänkt på det. Men det är nog rätt sant.
Masserade ponnyn med anrika efter passet idag och stretchade med henne. Det hade jag nog också behövt...
Kram!


Är så himla avundsjuk!

På de som får vara och titta på Färjestad - HV71!
Hade väldigt gärna pallrat mig bort mot Löfbergs lila arena och sett matchen!
Får istället se förlängningen på tv då jag nyss kom hem..


Hemma och är sjuk

Idag är jag hemma och är sjuk :/
Har väldigt ont i magen, åt kebab igår och hade halsbränna hela kvällen trots samarin så det hänger nog ihop.
Jag ska kolla på Disney hela dagen, men det kommer upp något inlägg här också.


Grattis till mig själv!

Har än så länge fått godis, biobiljett, pengar och ett par Sprenger bow balance!!! Svarta!


Skolfoto -.-

Dålig kvalité jag vet
Yeh mongouttryck på de två sista bilderna!!


Om att träna ledarskap

Nu när princess var sjuk så var vi på minst en promenad om dagen. Sedan skrittar jag ofta fram och av för hand. I och med det är princess väldigt väluppfostrad när man leder henne. I alla fall när jag leder henne.
Första feberfria dagen fick hon springa av sig i tältet då det var ledigt.
Hon sprang som en toke till att börja med men när hon kände sig färdig kom hon till mig och jag tränade lite frihetsdressyr à la Tobbe Larsson. Skämt åsido men jag var noggran att hon skulle följa mig i det tempot jag bestämde och att hon skulle stanna när jag stannade och backa när jag backade.
Min första tanke är hur lättlärd hon är! Vi har ju tränat på att stanna men aldrig att backa. Därför var jag rätt glad att hon förstod det och gjorde som jag ville.
Detta tycker jag att alla hästägare ska göra. Många hästar är helt odrägliga att leda endast för att ägaren slarvat med att lära hästen det. Princess var inte så rolig att leda till att börja med men det har blivit såå mycket bättre på sista tiden.
Många hästar försöker gå före och springa dit de ska. Jag har satt upp en regel mellan mig och princess, bogen får ALDRIG vara före, men det är uppenbart att många slarvar med det där.
Jag gissar på att de inte förstår hur viktigt det egentligen är att hästen respekterar dig och inte går 2 m före. Det är en säkerhetsrisk att ha en häst som inte har någon uppfostran. Om du MÅSTE stanna och hästen går vidare som en ångvält, vad gör du då?
Drar i grimskaftet för glatta livet och hoppas att hästen stannar?
Om man är på tävling är det nästan en oskriven regel att hästen ska vara uppfostrad och ska lyssna. Annars är det en otroligt stor risk för både dig och alla runt om dig, det är många hästar och många människor på liten yta. Är det en häst som är överallt och ingenstans är det stor chans att det händer något.
Det drar mycket ner på det allmänna intrycket man får av ett ekipage med en ouppfostrad häst.
På princess och eventuella framtida hästar så kommer jag jobba otroligt mycket från marken på att de ska lyssna på mig och att de ska vara väluppfostrade. De ska kunna hanteras av småbarn!
Tänk på att alla har olika åsikter och om du inte håller med mig så istället för att bli arg ta tre djupa andetag och skriv din åsikt och motivera din åsikt. Det är jätteroligt att läsa andra åsikter också!
Kanske jag blir nästa Tobbe Larsson? ;)


Ridpasset igår och idag

Igår Igår utmanade jag ödet och satt upp utan att longera först, det gjorde dock inget. Hon var bara lite extra pigg. Hade martingalen på i alla fall. Jobbade på formen och endast formen. Hon var väldigt fin på slutet! Har så dåligt minne så jag minns inte riktigt småsakerna Idag Även idag utmanade jag ödet, jag skippade martingalen! Det var dock inget problem, hon var rätt fin idag också lite bråk och bus bara. Skriver mer ingående när jag kommer hem.

inga läsare = lite uppdatering

När statistiken sjönk så radikalt så tappade jag all min lust att blogga så jag får väl köra så gott som det går och hoppas att statistiken går upp igen. 
I och med omgörningen på blogg.se så krånglar det mest just nu och det är också en faktor till min omotivation.
Princess är igång igen och är finare än någonsin men hon är även piggare än någonsin!
Hon är övertaggad i galopfattningarna och skjuter verkligen på bakifrån. Hon har nog aldrig gjort så bra fattningar. När jag inte låter henn springa jättefort blir hon arg och går i sidled istället. Mongohäst!

Blogg.se verkar inte vilja funka...

Detv verkar som blogg.se inte vill funka. De bloggar som jag följer som har blogg.se har det inte gått att komma in. Kanske får byta till blogspot så skiten funkar...


Crazy horse!!!

Igår hade jag en helt galen häst!
Vi skulle ta det lugnt och hon skulle snabbt få springa av sig innan jag skulle sitta upp. Det slutade med 40 min longering för att hon sprang och studsade och bockade, karatesparkade. Vi hade på snodden för att hon inte skulle göra så men de e klart att hon klarar av de ändå. Jag satt upp och red i ca 10 minuter med snodden kvar på. Hon var ändå förvånansvärt mjuk i sidorna och inte alls stel för att ha stått i 6 dagar. Men hjälp vad ovant det var!
Jag är ju van att rida nästan varje dag..


Blää

Statistiken sög idag! Hatar när de blir så...


Oops

Åkte till en hästaffär för att kolla på träns rååååkade bara få med mig ett dressyrschabrak istället


Följ mig på insta!

För att följa mitt liv än mer så följ mig på instagram! johannalovisalarsson heter jag.


jag är med och tävlar, var det du också!

HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR trycker du!

bilder från invingningen av kils hästcenter del 2





Ber så mycket om ursäkt om någon av bilderna kommer upp igen..
Fotat med Canon eos 1100 D, ingen kopiering tillåten

Idag

Efter skolan åkt jag och en kompis till bergvik och åt lite glas/slush. Kom hem och sedan nästan direkt iväg till innebandyträningen som gick rätt bra förutom att jag glömde min magplatta.
Nu sitter jag här hemma vid datorn och ska redigera resten av bilderna från kils hästcenter. De kommer väl upp om någon timme eller två.

Dag 8 och dag 9

Någon du skulle vilja byta liv med..
RGB helt klart! Skulle vilja känna hur det är att ha den pressen på sig inför en tävling. Jag skulle vilja ha hans rutin, erfarenhet. Sen skulle det vara roligt att känna "SHIT! Jag är bokstavligt bäst i världen på det jag gör!"
Din garderob..
Jag köper sällan nya kläder till mig själv utan lägger det mesta på hästsaker. Idag hör och häpna köpte jag ju en väst till mig själv så inget mer denna månad..


godnatt

Nu går jag och lägger mig, del 2 med bilder från kil lägger jag upp när jag är klar med redigeringen.
Godnatt och lämna massa roliga kommentarer som jag kan läsa imorgon! :D

Invigning av kils hästcenter


Fotat med Canon eos 1100 D, ingen kopiering tillåten!












Det var den månadspengen...

Fick med mig en väst hem från hööks, brun. 429:- gick den loss på. Nu sticker jag ut till hästakraken.


Update Princess

Princess är fortfarande sjuk och har feber samt är hängig, hon dricker inte och äter knappt.
Vi går på promenader med henne ofta ifall att hon har fått kolik. Jag är orolig för henne för att jag vill ju såklart ha en frisk häst.
Jag tycker så synd om henne när hon står där i boxen.


Dag 7

Dina tre favoritprylar i hemmet
1. Min mobil, jag skulle inte klara mig utan den! Jag kan gå in och surfa när jag vill, det enda dåliga är väl den korta batteritiden. Jag har en iPhone 4s

2. Dator, jag skulle heller inte klara mig utan någon dator. Jag kan lägga över bilder från kameran. Jag kan surfa precis som på mobilen.

3. Min säng, jag är helt kär i att sova. Om jag inte får min sömn märks det först inte men efter ett tag blir jag extremt grinig och otrevlig.


RSS 2.0