Visste ni att..?

Röda rosetter betyder att hästen sparkar. Det betyder att man ska vara försiktigt både när man går förbi hästen och när man rider förbi hästen, man ska inte vara för många runt hästen och inte vara bakom den i allmänhet. Detta är den vanligaste rosetten och antagligen den som är lättast att förså, då rött i många sammanhang är en varningsfärg. Dock så betyder det inte att man inte måste ta ansvar bara för att man har röd rosett, du har precis lika mycket ansvar som alla andra att hålla koll på andra ekipage

En grön rosett finns också, och det betyder helt enkelt att hästen "är grön" - nybörjare och ovan. Det kanske är hästens första tävling. Den kanske uppför sig dåligt, skyggar, är en unghäst. Ser du en häst med grön rosett så ta det lugnt runt den och gå inte för nära den. Rid inte för nära den på framridningen och håll ett öga på den ifall den sätter av i en serie bocksprång eller annat. 

En blå rosett betyder att det är en hingst. Hingstar kan vara de snällaste hästarna på hela tävlingen, men rider någon förbi alldeles för nära med ett brunstigt sto till exempel, så kan det ibland gå illa. Den blå
 rosetten förvarnar om att det är en hingst, man behöver inte vara för nära den och man ska respektera att inte rida för nära ekipaget om man har ett sto.

Vita rosetter var vanligt i England, och det betyder att hästen är till salu. Det kan vara svårt att få ut reklam om hästen på en tävling, så många satte vita rosetter för att visa upp att hästen är till salu och intresserade kan kontaka ekipaget.

Hade du koll på detta? Om inte har du det nu ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0